Τοπικά

Καταγγελία ότι πλάκες αμιάντου είναι εκτεθειμένες δίπλα σε σπίτια στον Άγιο Οικουμένιο

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Οικουμενίου (Σεισμόπληκτα) στα Τρίκαλα καθώς όπως καταγγέλλουν στο trikalavoice.gr εδώ και μερικές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες δίπλα στον οικισμό πλάκες αμιάντου.

 

Αυτές φέρεται να έχουν αφαιρεθεί από στέγη αποθήκης και για να απομακρυνθούν χρειάζεται να επιληφθεί ειδικό συνεργείο. Απευθύνουν έκκληση προς τον Δήμο Τρικκαίων να δράσει άμεσα.

Οι πλάκες αμιάντου είναι κατασκευασμένες από αμίαντο, ένα ορυκτό με εξαιρετικές θερμομονωτικές και ανθεκτικές ιδιότητες, που χρησιμοποιήθηκε εκτενώς σε κατασκευές έως και τις τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι η εισπνοή ινών αμιάντου μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρκίνο του πνεύμονα, μεσοθηλίωμα και αμιάντωση.

Αν έχετε πλάκες αμιάντου σε κάποιο κτίριο ή κατασκευή, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε συγκεκριμένες διαδικασίες για την απομάκρυνση και διαχείρισή τους. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να γίνονται από ειδικευμένα συνεργεία, με κατάλληλο εξοπλισμό και προστατευτικά μέτρα, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος έκθεσης στον αμίαντο. Στην Ελλάδα, υπάρχουν νομοθεσίες που ρυθμίζουν τη διαχείριση του αμιάντου, και είναι απαραίτητο να τις ακολουθείτε για να διασφαλίσετε την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των κατοίκων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης