Ροή Τοπικά

Κηδεύτηκε ο 44χρονος Τρικαλινός λιμενικός στη Χίο (φώτο)

Κηδεύτηκε χθες ο Γιάννης Ασπρούδης, ο οποίος καταγόταν από τα Τρίκαλα και υπηρετούσε στο ακριτικό νησί του Αιγαίου.

Ο Γιάννης Ασπρούδης σκεπασμένος με την Ελληνική Σημαία και συνοδευόμενος από σεμνή αυτοκινητοπομπή συγγενών, φίλων και συναδέλφων, πριν την άφιξή του στην Εκκλησία, πέρασε μπροστά από την Προκυμαία της Χίου, κάνοντας μια τελευταία μικρή στάση στο Λιμεναρχείο Χίου, όπου τελέστηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως. Το σκάφος του Λιμενικού όπου υπηρετούσε εντεταλμένος στη διάσωση ναυαγών, σφύρηξε παρατεταμένα αποχαιρετώντας τον. Ο Διοικητής της 9ης Περ. Διοίκησης Β. Αιγαίου συμπατριώτης μας Γιώργης Σκανδάλης, η Λιμενάρχης, οι συνάδελφοι και οι φίλοι του ήταν όλοι εκεί μαζί με τη σύζυγο και τον 15χρονο γιο του.

Τιμητικό Άγημα του Λιμενικού και του Στρατού, μαζί με την Φιλαρμονική της 96 ΑΔΤΕ, απέδωσαν τιμές στον εκλιπόντα κατά την είσοδο και την αποχώρηση του από την Εκκλησία του Αγίου Ιακώβου όπου τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία. Στην Εξόδιο ακολουθία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Χίου Χάρης Μπουρνιάς, υπό τας διαταγάς του οποίου ως Λιμενάρχης Χίου παλαιότερα είχε υπηρετήσει ο Γ. Ασπρούδης, ο Ταξίαρχος, πολλοί συμπολίτες μας και τιμητικές αντιπροσωπίες πολιτιστικών σωματείων του Νησιού μας με τους προέδρους τους, Γεώργιος Βούρος, Αρμονία, Δεσμός Φραγομαχαλά κ.ο.κ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής και πριν ”τον τελευταίον ασπασμόν” ο Πρωτοσύγγελος Νεκτάριος Επιτροπάκης ανέγνωσε μήνυμα του Σεβασμιωτάτου μεταφέροντας τα θερμά του συλλυπητήρια, τη συμπαράστασή του στη οικογένεια και τη συμπροσευχή του για την ανάπαυση της ψυχής του εκλιπόντα ”μετά των Αγίων”. Η Κεντρική Λιμενάρχης Χίου Ειρήνη Αργύρη μίλησε στη συνέχεια αποχαιρετώντας τον αγαπητό συνάδελφο του Λιμενικού Σώματος που τόσες και τόσες φορές βρέθηκαν μαζί σε επικίνδυνες αποστολές διάσωσης. ”Μην ανησυχείς αγαπητέ Γιάννη για τον δεκαπεντάχρονο αγγελό σου που αφήνεις κοντά μας…έχει τον άλλο σου άγγελο δίπλα του και τον στηρίζει, τη σύζυγό σου, που σε στήριξε με τόση δύναμη και αξιοπρέπεια στη ζωή, αλλά και τους τελευταίους μήνες της ασθενείας σου”…

Με αυτά τα λόγια αποχαιρέτησε η Κεντρική Λιμενάρχης Χίου Ειρήνη Αργύρη τον 44χρονο Ανθιπασπιστή του Λιμενικού Σώματος Χίου Γιάννη Ασπρούδη που τόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή, προδομένος από την καρδιά του.

alithia.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης