Site icon TrikalaVoice

Κι όμως. Κατάλληλα για καλλιέργεια έκριναν το 98% των χωραφιών της Θεσσαλίας

Κατάλληλα για να αρχίσουν να προετοιμάζονται για καλλιέργεια έκριναν το 98% των χωραφιών στις πλημμυρισμένες περιοχές οι καθηγητές του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας. Σε σχετικές αυτοψίες διαπίστωσαν επίσης ότι έχουν καταστραφεί οι περισσότερες βαμβακοκαλλιέργειας και ότι απαιτούνται έργα διάνοιξης και εμβάθυνσης της κοίτης του Πηνειού.

 

Τί παράγει η Θεσσαλία: Στη Θεσσαλία παράγεται το 71,1% του χοιρινού κρέατος, πάνω από το ένα τρίτο από αρνιά (36,6%) και πρόβατα (35,8%) και το ένα τρίτο του κρέατος από νεαρά μοσχάρια (έως 2 ετών). Εδώ γίνεται η μισή ελληνική παραγωγή τυριών (47% των μαλακών τυριών, 23% των σκληρών τυριών, 57% του νωπού βουτύρου, 38% της μυζήθρας και 38% της κρέμας) -το μεγαλύτερο μέρος τους στο νομό Τρικάλων. Επίσης, στη Θεσσαλία παράγεται το 18,5% του γάλακτος (20,4% του πρόβιου, 25,4% του βουβαλίσιου, 15,2% του αγελαδινού). Τέλος, στη Θεσσαλία βρίσκονται πάνω από τις μισές αχλαδιές (54%) και αμυγδαλιές (51,5%) της χώρας, το 36% των καστανιών, το 31% των μηλιών και το 22,2% των καρυδιών. Στο βαμβάκι αφιερώνονται περίπου 1.600.000 στρέμματα στον θεσσαλικό κάμπο, δίνοντας σχεδόν το 40% της εγχώριας παραγωγής.

Exit mobile version