Τοπικά

Κλείνει ένα κεφάλαιο ιστορίας με την εκδημία του παπα Κουμπή

Πενθεί η  κατά Τρίκκη και Σταγών Εκκλησία την εκδημία ενός άοκνου εργάτη της, του πατρός Αθανασίου Κουμπή.

Το άγγελμα του θανάτου του το πρωί της Κυριακής σκόρπισε θλίψη και πόνο όχι μόνο στην οικογένειά του και στην τοπική μας Εκκλησία, αλλά και σε όσους χιλιάδες Τρικαλινούς (και όχι μόνο) τον έζησαν από κοντά, τον γνώρισαν και τον αγάπησαν.

Ο παπα Κουμπής, όπως όλοι τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε εξεδήμησε προς Κύριον σε ηλικία 72 ετών.

Γεννημένος στο Γαρδίκι, ηγάπησε πολύ τον Κύριο και εισήλθε στη χαρά Του την 26η Δεκεμβρίου του 1976 όταν και χειροτονήθηκε υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών Στεφάνου στον Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας διάκονος και 2 χρόνια αργότερα, ίδια μέρα, στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αγίας Μονής υπό τα χέρια του ιδίου Αρχιερέως.

Τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αγίας Μονής διακόνησε από τότε, από το 1978, ενώ παραλλήλως εξυπηρετούσε την Κάτω Ελάτη, τον Παραπόταμο, τις Μονές των Μετεώρων και των Τρικάλων και τους θερινούς μήνες εξυπηρετούσε το Συνοικισμό της «Κόρης» και τα ορεινά χωριά Αγία Παρασκευή (Τζιούρτζια), Παλαιοχώρι Γαρδικίου και τα τελευταία χρόνια το αγαπημένο του Γαρδίκι. Ήταν ο άοκνος εργάτης και συνέβαλε τα μέγιστα, μη φειδόμενος κόπων και μόχθου από το 1985 έως το 2008, για την ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αμπελακίων Τρικάλων αφού για πολλά έτη υπηρετούσε παραλλήλως και σε αυτόν τον Ιερό Ναό.

Ίδρυσε και διατηρούσε με μεγάλη επιτυχία Τράπεζα Αγάπης (συσσίτιο) στην Αγία Μονή και προσέφερε καθημερινά φαγητό σε πάνω από ογδόντα συμπολίτες μας. Πρωτοστάτησε στην ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας στην Πλατεία Ο.Τ.Ε. Τρικάλων, ενώ για πολλά χρόνια κοπίαζε για τη συγκέντρωση των απαραιτήτων ειδών της τροφοδοσίας του γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως στα Μεγάλα Καλύβια. Ήταν απόφοιτος του Ανωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Βόλου.

Η τοπική Εκκλησία διά του Μητροπολίτου πρ. Τρίκκης και Σταγών Αλεξίου, αμείβουσα τους κόπους και την εύορκο Διακονία αυτού, τον Χειροθέτησε σε Οικονόμο και δια του Σεπτού μας Ποιμενάρχου  Χρυσοστόμου σε Πρωτοπρεσβύτερο.

Με την εκδημία του κλείνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο για την τοπική μας Εκκλησία, η οποία γίνεται έτι φτωχότερη, χάνοντας έναν αγνό, ταπεινό και φιλεύσπλαχνο κληρικό της, ο οποίος ωστόσο πέρασε ήδη στη Βασιλεύουσα Εκκλησία.

Θρηνεί δε από το πρωί και το Γαρδίκι που τόσο αγάπησε και τόσο θυσιάστηκε γι’ αυτό. Ήταν ένα κομμάτι της ιστορίας του και οι απανταχού Γαρδικιώτες τον αποχαιρετούν από το πρωί σε λόγια αγάπης.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 στις 12:00 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων.

Η σορός θα μεταφερθεί για Προσκύνημα στον Ιερό Ναό το πρωί και ώρα 8:00. Εκεί θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Ο Θεός να τον αναπαύει εν σκηναίς δικαίων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης