Τοπικά

Κοντοτόλη: Έφερε ξανά στη Βουλή το θέμα του 2% των Θεσσαλών βουλευτών

Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Βουλευτή Τρικάλων, Μαρίνας Κοντοτόλη, την απαράδεκτη καθυστέρηση του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού να εκδώσει την Υπουργική Απόφαση (Υ.Α.) που προβλέπεται από το νόμο 4521/2018, προκειμένου να εισαχθούν κατά 2% περισσότεροι μαθητές της Γ Λυκείου στα δημόσια ΑΕΙ, οι οποίοι προέρχονται από περιοχές που επήλθαν μεγάλες φυσικές καταστροφές και είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως της Π.Ε. Τρικάλων.

 

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέθεσαν σήμερα 14 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλώντας τον να απαντήσει αν και πότε θα εφαρμόσει τον νόμο, εκδίδοντας τη σχετική Υ.Α. , ποιοι είναι οι λόγοι καθυστέρησης στην έκδοσή της, καθώς και ποια άλλα μέτρα προτίθεται να πάρει για τη στήριξη των φοιτητών των Τρικάλων και της Θεσσαλίας, αφού το 2% είναι το ελάχιστο που πρέπει να πράξει.

Ειδικότερα, μετά την κατάθεση της 1ης ερώτησης στις 7 Φεβρουαρίου 2024 και τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης τον Ιούνιο του 2024, καταθέτουμε 3η ερώτηση καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό να βάλει επιτέλους τέλος στην ομηρία των μαθητών από τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία, οι οποίοι περιμένουν εναγωνίως την έκδοση της Υ.Α., ώστε να γνωρίζουν σε ποια σχολή και σε ποια πόλη θα σπουδάσουν.

Επισημαίνουμε ότι ήδη οι οικογένειες των μαθητών που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα δημόσια ΑΕΙ της χώρας έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες ενοικίασης κι εγκατάστασης  των παιδιών τους στις έδρες των πανεπιστημίων, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν όσοι προέρχονται από τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία, εφόσον δεν γνωρίζουν σε ποια σχολή εισάγονται τελικά.

Καλείται, επομένως, ο κ. Υπουργός να εκδώσει άμεσα την Υ.Α., δεδομένου ότι ήδη έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής και δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος καθυστέρησης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης