Τοπικά

Κοντοτόλη: “Να ανασταλούν οι έκτακτες χρεώσεις στους λογαριασμούς ενέργειας”

Η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη, λαμβάνοντας υπόψη την επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων, κατέθεσε αναφορά προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Με την Αναφορά καλούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί να απαντήσουν στη Βουλή ποιοι είναι οι λόγοι και τα κριτήρια βάσει των οποίων επιβλήθηκαν οι έκτακτες συμπληρωματικές χρεώσεις στους λογαριασμούς ενέργειας και γιατί δεν επιλέχθηκε να καλυφθεί το ποσό των επιδοτήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό ή τους παρόχους ενέργειας, δεδομένων των αυξημένων εσόδων του προϋπολογισμού και των υπερκερδών των παρόχων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Ο.Ε.Β.Ε. Ν. Τρικάλων οι επιχειρήσεις καταγγέλλουν για τις επιπρόσθετες υπέρογκες χρεώσεις στους έκτακτους λογαριασμούς ενέργειας, οι οποίες επιβάλλονται χωρίς αιτιολογία από τους παρόχους και δεν δικαιολογούνται από τα υφιστάμενα τιμολόγια. Αυτή  η  απόφαση, που επιτρέπει στους παρόχους ενέργειας να ζητήσουν πίσω επιδοτήσεις,  δόθηκε μία ημέρα μετά τις Ευρωεκλογές και αφορά την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2022 έως τον Δεκέμβριο του 2023.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης