Site icon TrikalaVoice

Κοντοτόλη: Το Κεραμίδι Τρικάλων στέλνει μήνυμα αγανάκτησης για την κυβερνητική αδιαφορία

Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Βουλευτή Τρικάλων, Μαρίνας Κοντοτόλη, την κυβερνητική αδιαφορία και την εγκατάλειψη των κατοίκων του Κεραμιδίου Τρικάλων, μετά τις πλημμύρες Ντάνιελ.

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσαν σήμερα 14 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Βουλευτή Τρικάλων, Μαρίνας Κοντοτόλη, ζητώντας να απαντήσουν πότε επιτέλους θα αποδοθούν οι αποζημιώσεις σε όλους τους πλημμυροπαθείς του Κεραμιδίου Τρικάλων, πότε θα εγκριθούν οι φάκελοι των σπιτιών τους για τις επισκευές και τι θα γίνει με την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, ενόψει ενδεχόμενων νέων πλημμυρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, αγρότες, επαγγελματίες και φορείς του Κεραμιδίου το χωριό τους υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή από τις πλημμύρες. Εντούτοις, παρά τις υποσχέσεις για άμεση αποκατάσταση, η κυβέρνηση ουσιαστικά άφησε στην τύχη κατοίκους κι επαγγελματίες, οι οποίοι πασχίζουν από μόνοι τους να φτιάξουν ό,τι φτιάχνεται.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, οι αποζημιώσεις της πρώτης αρωγής ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί, τα σπίτια δεν έχουν επισκευαστεί, τα αναχώματα στον ποταμό Πηνειό και πέριξ του χωριού ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μισές οικογένειες του χωριού που το είχαν εγκαταλείψει, γιατί δεν κατοικούνταν τα σπίτια τους μετά τις πλημμύρες, επέστρεψαν σε αυτά επισκευάζοντας ένα-δυο δωμάτια ίσα-ίσα για να μπουν μέσα και μόνο με προσωπική εργασία και δικά τους έξοδα.

Ζητούνται, επομένως, απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς, καθώς η αγανάκτηση των κατοίκων έχει φουντώσει και η αγωνία για νέες πλημμύρες μεγαλώνει, βλέποντας ότι τίποτα δεν προχωράει εγκαίρως.

Exit mobile version