Site icon TrikalaVoice

Κοπή πίτας από το “Μέτωπο Λαού”

Παρουσία πλήθους κόσμου –περισσότερου από κάθε άλλη χρονιά- κόψαμε τη φετινή ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ («Αγώνας μέχρι τη Νίκη!» ήταν το σύνθημα).

Παραβρέθηκαν εργάτες, υπάλληλοι, αγρότες, επαγγελματίες, μικροεπιχειρηματίες, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές, νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι, Έλληνες, αλλά και μετανάστες και πρόσφυγες. Κι ακόμα: εκπρόσωποι εργατικών συνδικάτων και επαγγελματικών ενώσεων ή άλλων συλλογικοτήτων.

Ήταν μια αντιπροσωπευτική συνάντηση εκπροσώπων του εργαζόμενου λαού. Ήταν αυτό που θέλει να εκφράσει το Κίνημά μας, για να μπορέσει να γίνει πραγματικά το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ, που τόσο ανάγκη το έχει ο τόπος μας, αλλά και όλη η χώρα.

8 χρόνια μνημόνια. 8 χρόνια αγώνες! Με το κόψιμο της πίτας, που το φλουρί της ήταν η ΔΡΑΧΜΗ, έγινε αναφορά στους μέχρι τώρα αγώνες –πρώτα ως Κίνημα Δεν Πληρώνω και κατόπιν ως Μέτωπο Λαού- κατά των διοδίων, των χαρατσιών, των άδικων φόρων, των διακοπών ρεύματος και νερού, των κατασχέσεων και πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας, των βάρβαρων μνημονιακών μέτρων και πολιτικών.

Τόσο από τις ομιλίες, όσο και από τους χαιρετισμούς των παρευρεθέντων εκφράστηκε ομόθυμα η ανάγκη για αφύπνιση όλων των εργαζομένων και εντατικοποίηση του αγώνα τους μπροστά στην εντεινόμενη βαρβαρότητα του συστήματος που θέλουν να μας γυρίσουν δεκαετίες ή και αιώνες πίσω.

à ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ!

à ΟΧΙ ΣΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΩΝ!

à ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

à ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ!

à Λαός Αφυπνισμένος και Ενεργοποιημένος Ποτέ Νικημένος!

Exit mobile version