Site icon TrikalaVoice

Κρίσιμες αποφάσεις για τους εργαζόμενους της Eurobank στα Τρίκαλα

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου τρέχει από τη Δευτέρα έως και τις 2 Φεβρουαρίου η Eurobank και οι Τρικαλινοί εργαζόμενοι καλούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον τους.

Η Τράπεζα, η οποία μόλις προ ημερών απορρόφησε και έκλεισε οριστικά και το κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στα Τρίκαλα, επιδιώκει να αποχωρήσουν ως 500 εργαζόμενοι, ώστε να μειωθούν περαιτέρω τα κόστη της.

Το πρόγραμμα προσφέρει υψηλή αποζημίωση, καθώς και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για 5 χρόνια από το ομαδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα.

Την υψηλότερη αποζημίωση λαμβάνουν όσοι είναι άνω των 55 ετών, οι οποίοι εφόσον αποδεχθούν το πρόγραμμα, θα λάβουν 50 μισθούς. Το παραπάνω ποσό προσαυξάνεται κατά 30% για όσους απασχολούνταν, την 1 Ιανουαρίου, εκτός της Περιφέρειας Αττικής και του Νομού Θεσσαλονίκης. Ως πλαφόν ορίστηκαν οι 180 χιλ. ευρώ.

Αναλυτικά η αποζημίωση κλιμακώνεται με βάση τα ηλικιακά κριτήρια ως εξής:
– για όσους είναι μεταξύ 50 με 55 ετών, 45 μισθοί
– για όσους είναι μεταξύ 45 με 50 ετών 40 μισθοί
– για όσους είναι μεταξύ 40 με 45 ετών 35 μισθοί
– για όσους είναι μεταξύ 30 με 40 ετών 28 μισθοί
– για όσους είναι κάτω των 30 ετών 25 μισθοί

Επιπρόσθετα, παρέχεται προσαύξηση κατά 30% επί του ποσού που προκύπτει, βάσει ηλικίας, για όσους απασχολούνταν εκτός της Περιφέρειας Αττικής και Νομού Θεσσαλονίκης κατά την 01.01.2018.

Η αποζημίωση προσαυξάνεται κατά δύο μισθούς για κάθε ένα παιδί ηλικίας ως 22 ετών, ενώ προσφέρεται για όσους αποδεχθούν το πρόγραμμα δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για πέντε χρόνια.

Exit mobile version