Τοπικά

Κώστας Σκρέκας στο Σκάι: Μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης στον αγροτικό τομέα

Ο αγροτικός τομέας της χώρας παρουσιάζει μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης, δήλωσε την Τετάρτη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση».

 

Θέλουμε με στοχευμένα μέτρα να στηρίξουμε την παραγωγική βάση της χώρας, τόνισε ο κ. Σκρέκας και προσέθεσε ότι η Κυβέρνηση έχει μπροστά της πολύ δουλειά για να σταματήσει την ερήμωση των χωριών και τη φυγή των νέων στο εξωτερικό. Πρωταρχικός μας σκοπός είναι να στηρίξουμε τον μικρομεσαία αγρότη και να προσελκύσουμε τους νέους στον πρωτογενή τομέα, σημείωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα σήμερα είναι το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στην εκπαίδευση και την παραγωγή.

 

Ο Τρικαλινός πολιτικός υπογράμμισε ότι η αγροτική παραγωγή και η προστασία του περιβάλλοντος πάνε μαζί και στο πλαίσιο αυτής της αντίληψης η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει σειρά μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής, ενθαρρύνοντας με συγκεκριμένα κίνητρα τη χρήση μικρών φωτοβολταϊκών συστημάτων ώστε οι αγρότες να μειώσουν ραγδαία τις δαπάνες τους για ηλεκτρική ενέργεια.

 

Σε ότι αφορά την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και τη διατήρηση της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα μας, ο κ. Σκρέκας είπε ότι με ευθύνη της προηγούμενης Κυβέρνησης η εταιρεία σήμερα έχει ουσιαστικά βάλει λουκέτο, ενώ οι παραγωγοί εξαπατήθηκαν, καθώς προχώρησαν στην καλλιέργεια χωρίς να έχουν υπογραφεί συμβόλαια αγοράς της παραγωγής τους.

 

Η Κυβέρνηση, σημείωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, εξετάζει με προσοχή τις επιλογές για τη διάθεση της παραγωγής, καθώς και για το πως θα διατηρηθεί η μεταποίηση των τεύτλων στην Ελλάδα.

 

Σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε για το Ελληνικό, ο κ. Σκρέκας σχολίασε ότι πρόκειται για μια επένδυση πηγή ανάπτυξης για όλη τη χώρα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υλοποιηθεί. Είναι απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας να ξεκινήσει το έργο, ανέφερε και προσέθεσε ότι η χώρα μας χρειάζεται την ανάπτυξη με σεβασμό στους κανόνες και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Τέλος, για την υπόθεση Κορκονέα, είπε αυτός που δικάζει και αποφασίζει είναι η Δικαιοσύνη και όχι η Κυβέρνηση, ενώ συμπλήρωσε ότι οι εξελίξεις στην υπόθεση οφείλονται στις αλλαγές που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Ποινικό Κώδικα λίγο πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης