Τοπικά

Κ.Σκρέκας στο ραδιόφωνο του Alpha: “Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα «κλειδί» για την ανάπτυξη”

Το μήνυμα ότι η στήριξη του πρωτογενή τομέα είναι «κλειδί» για την ισχυρή ανάπτυξη της χώρας, ανέφερε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, μιλώντας τη Δευτέρα στο ραδιόφωνο του Alpha.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε άμεσα να υλοποιεί τα μέτρα που είχε υποσχεθεί προεκλογικά, σημείωσε ο κ. Σκρέκας, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τη συνέπεια λόγων και έργων που διακρίνει τη νέα Κυβέρνηση της χώρας.

Στόχος μας, υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας, είναι να βελτιώσουμε την αυτάρκεια της χώρας με ελληνικά γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Εμπόδιο σε αυτή την κατεύθυνση και την αύξηση της εγχώριας παραγωγής αποτελεί το φαινόμενο των Ελληνοποιήσεων, που “σκοτώνει” την παραγωγική βάση της χώρας. Γι’ αυτό και η Κυβέρνηση θα ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας, με νέες υψηλής τεχνολογίας μεθόδους ελέγχου, προκειμένου να προστατεύσει τους Έλληνες παραγωγούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα έχει έτοιμο σύντομα το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και την ενίσχυση  του εισοδήματος των γεωργών και των κτηνοτρόφων. Ο κ. Σκρέκας είπε ότι στο επίκεντρο της εθνικής στρατηγικής είναι η στήριξη του μικρού και μεσαίου αγρότη, η προσέλκυση νέων αγροτών και η προστασία του περιβάλλοντος.

Κλείνοντας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε ότι η Κυβέρνηση έχει πολύ δουλειά μπροστά της ώστε να υλοποιήσει όσα δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους πολίτες και η Ελλάδα να καταφέρει να αλλάξει σελίδα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης