Τοπικά

Κ. Σκρέκας: “Το ναυάγιο της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ έχει την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ”

O Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας, σχετικά με την ανακοίνωση της ΔΕΗ για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αποτυχία του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών μονάδων Μελίτης και Μεγαλόπολης της ΔΕΗ είναι η κορυφή στο παγόβουνο του αδιεξόδου στο οποίο οδήγησε με τους χειρισμούς της την τελευταία τετραετία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση ηλεκτρισμού της χώρας.

Με την εγκληματική τους ανευθυνότητα, ο κ. Τσίπρας και οι αρμόδιοι υπουργοί έφεραν τη ΔΕΗ στο χείλος της χρεωκοπίας, με ζημιές που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ την ημέρα.

Το ναυάγιο της λιγνιτικής αποεπένδυσης της ΔΕΗ ανοίγει το δρόμο σε επικίνδυνες εξελίξεις, τόσο για την ίδια την Επιχείρηση, όσο και γενικότερα για τον ενεργειακό τομέα της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να αφήσει τη ΔΕΗ να καταρρεύσει. Θέλουμε και μπορούμε να εφαρμόσουμε άμεσα ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την οικονομική εξυγίανση της Επιχείρησης, ώστε να διασφαλίσουμε τον πρωταγωνιστικό της ρόλο σε μια ελεύθερη ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού με προσιτές τιμές για την παραγωγή, το εμπόριο και τα νοικοκυριά».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης