Τοπικά

Λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο στα Τρίκαλα (video-φώτο)

Με Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη των εν Τρίκκη Αγίων.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr το απόγευμα του Σαββάτου έγιναν δεκτά τα Ιερά Λείψανα των Αγίων και έπειτα από τον Μέγα Εσπερινό ακολούθησε λιτάνευση στους δρόμους της πόλης (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά).

Το πρωί της Κυριακής ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και έπειτα ενδύθηκε των Αρχιερατικών Αμφίων έμπροσθεν του Ιερού Βήματος, ενώπιον των πιστών. Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

 

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντος του Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών Χρυσοστόμου και συμμετοχή κληρικών της πόλεως των Τρικάλων.

Μετά ταύτα και προ της Απολύσεως ο Ποιμενάρχης της κατά Τρίκκην και Σταγών Εκκλησίας προσεφώνησε τον προεξάρχοντα Μητροπολίτη Πειραιώς ευχαριστώντας τον θερμά για την εδώ παρουσία του μέσα σε λίγες μέρες (είχε προεξάρχει και των λατρευτικών εκδηλώσεων στη Μονή Δουσίκου προ μηνός), τον απολαμβάνοντα δε τον σεβασμό των νεότερων Ιεραρχών και παρακάλεσε όπως μνημονεύει υπέρ του κλήρου και του λαού της επαρχίας μας.

Ο κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε θερμώς τον κ. Χρυσόστομο για τους λόγους του και κήρυξε καταλλήλως έπειτα τον Λόγο του Κυρίου προς τους πιστούς που κατέκλυσαν το Ναό.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης