Συμπληρώνοντας ένα μήνα από την αναστολή λειτουργίας τους, το μέλλον μοιάζει αμφίβολο για πολλές μικρές επιχειρήσεις εστίασης και καφέ της πόλης.
Την περασμένη δεκαετία, αυτή της μεγάλης οικονομικής κρίσης, και τα Τρίκαλα πλημμύρισαν από καφετέριες και σουβλατζίδικα καθώς έμοιαζε η πιο «εύκολη» και προσιτή επένδυση για ανθρώπους που δοκιμάζονταν. Λογικό ήταν, η πόλη δεν μπορεί να τις σηκώσει όλες αυτές τις επιχειρήσεις οπότε πολλές εξ αυτών έμειναν να «γυρίζουν το χρήμα», δίχως να παρουσιάζουν κερδοφορία που θα τους έδινε αέρα.
Όπως λένε άνθρωποι του κλάδου στο trikalavoice.gr «ίσως ακόμη και ένα ποσοστό κοντά στο 30% (1 στους 3 δηλαδή) από ταβέρνες και καφετέριες να μην μπορέσει να ανοίξει αμέσως μετά την άρση των μέτρων, καθώς έχουν έλλειψη ρευστότητας». Σημειώνεται ότι για ταβέρνες και καφετέριες αναμένεται να εφαρμοστεί νέος αυστηρός κώδικας με την επαναλειτουργία τους, με λιγότερα τραπέζια και καρέκλες, αναλογικά με τα τετραγωνικά τους, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.