Τοπικά

Λ. Μητσικός: “Πανεπιστημιακό άσυλο…”

Με αφορμή τις τελευταίες επιχειρήσεις της Αστυνομίας στους χώρους Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να καταθέσω δημόσια την άποψή μου.

 Ελληνική Αστυνομία

Η Ελληνική Αστυνομία με τη σημερινή της μορφή δημιουργήθηκε το 1984, με τη συγχώνευση της Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων (νόμος 1481/1-10-1984, ΦΕΚ Α΄ – 152). Σύμφωνα με το νόμο 2800/2000, είναι Σώμα Ασφάλειας και έχει ως αποστολή:

την εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας και της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών, που περιλαμβάνει την άσκηση της αστυνομίας γενικής αστυνόμευσης και τροχαίας.
την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος και την προστασία του Κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος, στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης, που περιλαμβάνει την άσκηση της αστυνομίας δημόσιας και κρατικής ασφάλειας.
την πρόληψη και αποτροπή της παράνομης εισόδου – εξόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα και τον έλεγχο της τήρησης των διατάξεων που αφορούν την είσοδο, έξοδο, παραμονή και εργασία των αλλοδαπών στη χώρα, που περιλαμβάνει την άσκηση της αστυνομίας αλλοδαπών και προστασίας συνόρων.
Άρα λοιπόν ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ και ΟΧΙ Ο ΚΑΚΟΣ «ΜΠΑΤΣΟΣ», εκ του νόμου και της αποστολής του είναι υποχρεωμένος να τηρήσει & να εφαρμόσει μέσα σε νόμιμα πλαίσια όλα τα παραπάνω.

Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Α Κ Ο   Α Σ Υ Λ Ο

Το Πανεπιστημιακό Άσυλο  είναι ένα Ιερό Δικαίωμα, με ιστορία αιώνων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και δυστυχώς ορισμένες  ομάδες ανθρώπων το μετατρέπουν ανεύθυνα  ΑΠΟ ΑΣΥΛΟ ΙΔΕΩΝ σε ΑΣΥΛΟ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ.

Παρόλο που αρκετοί πολιτικοί μας χρησιμοποίησαν τον όρο «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ», για ευνόητους λόγους, η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ο απλός πολίτης όταν βλέπει να καταστρέφεται δημόσια περιουσία, όταν για αρκετά χρόνια παρακολουθεί  και το μόνο που κάνει είναι να κρίνει πολύ εύκολα εκείνο τον ΚΑΚΟ ΔΡΑΚΟ «ΜΠΑΤΣΟ», αντιδρά σιωπηλώς……

Οι τελευταίες λοιπόν επιχειρήσεις της Αστυνομίας δεν πραγματοποιήθηκαν εκ θαύματος.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΘΕΩΡΩ ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ , ΑΛΛΑ ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ.

Μιας κοινωνίας που παρόλο την «ηχηρή» σιωπή της, τα χρόνια της βαθειάς οικονομικής κρίσης, δεν αντέχει να βλέπει άλλο  εμπρηστικές ενέργειες  με την κάλυψη του «υποτιθέμενου πανεπιστημιακού ασύλου» και όχι ΑΣΥΛΟΥ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ.

Δεν μπορεί λοιπόν Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ και ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ , Εκείνος ο ΚΑΚΟΣ ΜΠΑΤΣΟΣ να συνεχίσει να παρακολουθεί το έγκλημα μια συνεχόμενης καταστροφής δημόσιας  περιουσίας .

Δεν μπορεί λοιπόν, η ίδια η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ να ανεχτεί πως πίσω από την κάλυψη του ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ , ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ να στήνουν παραμάγαζα πώλησης ναρκωτικών ουσιών.

ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ

 

ΜΗΤΣΙΚΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΑΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΞΟΧΕΣ ΤΗΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης