Ροή Τοπικά

Μάξιμος: «Δεν θέλουμε προστάτες. Νήφωνας για Μητροπολίτης Σταγών»

Τον διάδοχο του Θρόνου των Σταγών έδειξε το βράδυ της Πέμπτης ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων κ. Μάξιμος, μιλώντας κατά τη διάρκεια των λατρευτικών εκδηλώσεων για τον Πολιούχο της Καλαμπάκας, Άγιο Βησσαρίωνα.

Το απόγευμα της Πέμπτης τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντους του κ. Μαξίμου και συγχοροστατούντος του Τρικαλινού τη καταγωγή Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.

Ακολούθησε Λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη στην κεντρική πλατεία.

Με το πέρας της Αρτοκλασίας ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο και τοποτηρητής του Θρόνου των Σταγών κήρυξε το Θείο Λόγο, μιλώντας για τον ηγιασμένο βίο του Αγίου Βησσαρίωνος. Υπογράμμισε δε και ενόψει Αρχιερατικών εκλογών και ανάδειξη νέου Μητροπολίτου στην Καλαμπάκα ότι «σήμερα δεν έχουμε ανάγκη από προστάτες. Περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη από άνδρες ικανούς, Αρχιερείς που είναι ζυμωμένοι με την καλογερική, τιμούν και αγαπούν το ράσο», ευχόμενος την εκλογή του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων, Ηγουμένου της Μονής Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμανδρίτου Νήφωνος Καψάλη ως νέου Μητροπολίτου.

Ο κ. Μάξιμος επιβεβαίωσε έτσι απόλυτα το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) για τις διεργασίες και τη διαμόρφωση των ισορροπιών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης