Τοπικά

Μέχρι 15 Νοεμβρίου αναλαμβάνει ο νέος διοικητής. Ποιος θα είναι…

Θέμα ημερών οι επίσημες ανακοινώσεις για τους διοικητές των Νοσοκομείων της χώρας.

Για το Νοσοκομείο Τρικάλων έχουν υποβληθεί δεκάδες αιτήσεις, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες του trikalavoice.gr  φέρνουν ως επικρατέστερο και φαβορί (… με πάντα πιθανές τις ανατροπές) τον Κώστα Γρηγορίου, εκ του Μουζακίου καταγομένου, στέλεχος μονάδων Υγείας εδώ και χρόνια και με υπηρεσία στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας. Καλύτερα ωστόσο να αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

Κατά τα λοιπά το Υπουργείο Υγείας θέτει υψηλούς στόχους και το έργο των διοικητών ταξινομείται σε τέσσερις κατηγορίες: οικονομική διαχείριση, βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, ηλεκτρονική διακυβέρνηση και εφαρμογή εργαλείων μάνατζμεντ.

Οι οικονομικοί-διαχειριστικοί στόχοι καταλαμβάνουν ευλόγως την πρώτη θέση στο Συμβόλαιο Αποδοτικότητας. Ετσι, οι νέοι επικεφαλής των νοσοκομείων θα ελέγχονται για την πορεία (μείωσης) των ληξιπρόθεσμων οφειλών, για την έκδοση ισολογισμών, τη σωστή λειτουργία των λογιστηρίων και την παραγωγική χρήση αναλυτικής λογιστικής.
Η συνετή διαχείριση των νοσηλευτικών μονάδων επιβάλλει επίσης στους διοικητές να μειώσουν το κόστος προμηθειών, ενέργειας αλλά και συντήρησης του νοσοκομείου, να παρακολουθούν τις δαπάνες για φάρμακο, υγειονομικό υλικό, αντιδραστήρια και ορθοπεδικό υλικό, να αξιοποιήσουν την ακίνητη περιουσία των νοσοκομείων και τέλος να βελτιώσουν το επίπεδο αξιοπιστίας των οικονομικών δεδομένων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης