Λίγο αργότερα, στην 9 το βράδυ, η κεντρική γέφυρα φωτίστηκε πορτοκαλί, προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, δίνοντας έτσι μια ιδιαίτερη ομορφιά και συμβολισμό στην εκδήλωση.
Η Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, ως τακτικό μέλος της Ομοσπονδίας, πραγματοποιεί ολόκληρο τον Μάιο, αλλά ειδικά την 30η Μαΐου, διάφορες και ποικίλες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Έτσι και στα Τρίκαλα, με τη συνεργασία και συμπαράσταση του Δήμου Τρικκαίων, το απόγευμα της 30ης Μαΐου, ένα από τα σύμβολα της πόλης, η όμορφη και πολυσύχναστη κεντρική γέφυρα ντύθηκε στα πορτοκαλί, το χρώμα της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας.
Συγκεκριμένα εθελοντές της Εταιρείας (Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Τρικάλων), αλλά και οι συνεργάτες Lifewalkers, μαζί με μέλη του ΕΕΣ Τρικάλων, στόλισαν τη γέφυρα με πορτοκαλί μπαλόνια και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό για την Εταιρία και την Παγκόσμια ημέρα, καλώντας όλους τους τρικαλινές και όλες τις τρικαλινές «να συζητήσουμε, να ενημερώσουμε, να γνωριστούμε!».