Ροή Τοπικά

Μήνυμα Λίας Ρογγανάκη για την 25η Μαρτίου

Ένας  διπλός εορτασμός ,μία από τις σημαντικότερες ημερομηνίες στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας . Η αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας .

25η Μαρτίου και φέτος, «μένουμε σπίτι» και τιμούμε τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν ενάντια στον τουρκικό ζυγό. Η ματαίωση των  παρελάσεων για  λόγους δημόσιας υγείας, δεν μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Επανάστασης του 1821.Αντίθετα οι σημαντικές και πρωτόγνωρες αλλαγές στην καθημερινότητά μας ,κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να μας καθοδηγούν οι αξίες των προγόνων μας, η ομοψυχία και η αγάπη για την πατρίδα.

Φέτος που η πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας, ας θυμηθούμε και ας τιμήσουμε όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους ,για να ζούμε εμείς ελεύθεροι και να μπορούμε να αγωνιζόμαστε και εμείς με την σειρά μας. Ειδικά  αυτές τις μέρες με τα γεγονότα που συμβαίνουν στον Έβρο και τα πρωτόγνωρα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσής του κορωνοϊού , ας καταλάβουμε τις θυσίες όλων αυτών των αγωνιστών .

Παράλληλα, η εκκλησία μας σήμερα ,τιμά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εμείς τα χαρμόσυνα νέα που μετέφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, την αναγγελία της γέννησης του Ιησού . Φέτος όμως «μένουμε σπίτι» να τιμήσουμε  την ορθόδοξη πίστη μας.

Όλοι καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της προστασίας των ευπαθών ομάδων.Σημερα  η γαλανόλευκη σημαία έχει τη τιμητική της και εμείς «μένουμε σπίτι» και γεμίζουμε με το γαλανόλευκο χρώμα την πόλη μας, ως ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους τους ήρωες μας.

 

Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία ,με την ελπίδα πως τα 200 χρόνια εορτασμού της ελληνικής επανάστασης, θα γίνουν με όλους μας παρόντες και με την δέουσα λαμπρότητα!

 

 

Λία Ρογγανάκη

Γενικός–Οικογενειακός Ιατρός

Επιμελήτρια Ά Κέντρο Υγείας  Μουζακίου

Περιφερειακή Σύμβουλο

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης