Ροή Τοπικά

Μήνυμα Παπακώστα για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Μήνυμα της Βουλευτή ΝΔ Τρικάλων Κατερίνας Παπακώστα για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών.

« Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδάσκαλους το ευ ζην» ήταν τα λόγια του Έλληνα Στρατηλάτη, Μεγάλου Αλεξάνδρου, για να εκφράσει τη βαθιά του εκτίμηση στο πρόσωπο του διδασκάλου του και φιλοσόφου, Αριστοτέλη.

Παγκόσμια ημέρα λοιπόν σήμερα των εκπαιδευτικών ανά τον κόσμο.

Καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 5 Οκτωβρίου, κάθε χρόνου, μετά από απόφαση της UNESCO το 1994.

Η συμβολή και προσφορά των εκπαιδευτικών στην ελεύθερη διδασκαλία είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη και πρόοδο των κοινωνιών μας.

Οφείλουμε λοιπόν, να θυμόμαστε τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο, ενώ θα πρέπει αδιάκοπα να τους ενθαρρύνουμε και να τους εμπιστευόμαστε ώστε να προωθούν την ελεύθερη σκέψη και διδασκαλία με μόνη αρχή τους το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των μαθητών.

Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή μέρα ας αποτελέσουμε εφεξής όλοι μας αρωγοί του εκπαιδευτικού έργου και ας συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στη διάπλαση των αυριανών επιτυχημένων πολιτών της κοινωνίας μας.

 

Η κ. Παπακώστα αποτελεί μέλος της Διαρκής Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης