Ροή Τοπικά

Μίλησε η Καλαμπάκα. Σινάνης για δήμαρχος Μετεώρων… (φώτο-video)

Μεγαλειώδης συγκέντρωση του δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου στο Δήμο Μετεώρων.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr  με αφορμή τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» υπήρξε αυθόρμητη και αθρόα προσέλευση δημοτών του Δήμου Μετεώρων. Ανθρώπων που αναγνωρίζουν ότι ο Χρήστος Σινάνης έβαλε το Δήμο σε τροχιά ανάπτυξης, που θα οδηγήσει τον τόπο σε νέα μονοπάτια τα επόμενα χρόνια, εξασφαλίζοντας νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

Ο Χρήστος Σινάνης ανταπέδωσε εμφανώς συγκινημένος το θερμό χειροκρότημα των πολιτών λέγοντας πως «η προσέλευσή σας είναι για άλλη μια φορά συγκινητική. Είστε πάντα μαζί μας , πάντα κοντά στο συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ .  Μια δύναμη που προέρχεται από εσάς τους ίδιους και από τα μηνύματα νίκης  που παίρνουμε από όλους σας,  από κάθε γωνιά του Δήμου μας , του Δήμου Μετεώρων. Γι’ αυτόν τον Δήμο εργαστήκαμε άοκνα 5 χρόνια τώρα και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο παλμό. Η ταυτότητά μας είναι γνωστή . Είναι η ταυτότητα των έργων μας. Γιατί εμείς μιλάμε με έργα»!

Δεσμεύσεις που υλοποιήθηκαν

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του ο δήμαρχος Μετεώρων στάθηκε στις δεσμεύσεις ου ιδίου και της δημοτικής του αρχής, που έγιναν πράξη από το 2014 έως σήμερα:

«Δεσμευτήκαμε

  • για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των δημοτών μας
  • για τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών
  • για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας

και το κάναμε πράξη!

 

Δεσμευτήκαμε

  • για την ανάπτυξη των κοινωνικών δομών
  • για τη διοικητική οργάνωση του δήμου μας

και το κάναμε πράξη!

 

Δεσμευτήκαμε

  • για έναν Δήμο ελκυστικό στις προκλήσεις του μέλλοντος

και το κάναμε πράξη!

  • Καταφέραμε τη μετονομασία του Δήμου , σε Δήμο Μετέωρων δημιουργώντας ένα ισχυρό Brand Name και  δίνοντας τουριστική ταυτότητα στην περιοχή μας.
  • Πετύχαμε τη μονιμοποίηση της ιστορικής Μητρόπολής μας , Σταγών και Μετεώρων.
  • Οργανώσαμε τις υπηρεσίες του Δήμου μας, κάνοντας σωστή κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού, έτσι ώστε να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να διευκολύνεται η εξυπηρέτηση των δημοτών μας.

Σε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους για την άψογη συνεργασία που έχουμε μέχρι τώρα,  οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ!

  • Δημιουργήσαμε χώρους ελεύθερης στάθμευσης σε ολόκληρη την πόλη, για τη διευκόλυνση τόσο των δημοτών όσο και των επισκεπτών μας.
  • Φροντίσαμε για την καθημερινότητα του πολίτη  σε βασικά ανταποδοτικά οφέλη (καθαριότητα, στάθμευση, συγκομιδή σκουπιδιών). Παρά τη ραγδαία αύξηση του τουρισμού , τα τελευταία χρόνια , ο Δήμος παραμένει πρότυπο καθαριότητας.
  • Αντιμετωπίσαμε άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσαν πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα,  με κεντρικό,  την κατάρρευση της  γέφυρας της Διάβας.  Ένα έργο ,που αποκαταστάθηκε σε χρόνο που αποτελεί ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα  και  που κάποιοι πίστευαν πως δε θα τελειώσει ποτέ.
  • Στηρίξαμε το Πρόγραμμα « Βοήθεια στο σπίτι» και ικανοποιήσαμε ένα πάγιο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για μηνιαία μισθοδοσία , όπως συμβαίνει με όλους τους  υπαλλήλους των ΟΤΑ.
  • Δε σπαταλήσαμε ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των δημοτών. Με σωστή διαχείριση αξιοποιήσαμε με τον καλύτερο τρόπο τα οικονομικά του Δήμου για το κοινό όφελος.
  • Δημιουργήσαμε το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης, το οποίο εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών από όλο τον κόσμο και λειτουργεί με έξοδα του Δήμου.  Με έξοδα του Δήμου λειτουργούν επίσης το Κέντρο ψηφιακής προβολής Μετεώρων και το μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών στο Καστράκι. Αυτά συμβάλλουν σημαντικά  στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

  • Αναβαθμίσαμε τις παιδικές χαρές όχι μόνο στην πόλη της Καλαμπάκας αλλά και σε αρκετά χωριά του Δήμου μας. Δεσμευόμαστε για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών σε όλα τα χωριά του Δήμου την επόμενη τετραετία.
  • Κάναμε όλες τις απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης και συντήρησης σε σχολικές μονάδες του Δήμου με σκοπό τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών για τους μαθητές.

Με το πρόγραμμα «Φιλόδημος», διαμορφώνουμε τώρα τους αύλειους χώρους των σχολικών μονάδων 1ου , 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας.

  • Ιδρύσαμε τη Φιλαρμονική του Δήμου μας .  Αναβαθμίσαμε τη Μουσική Σχολή  για την καλύτερη λειτουργία της με εξοπλισμό και κυρίως με τη μεταστέγασή της σε νέο κτήριο , σύγχρονων υποδομών που ανοίγουν νέους δρόμους και μεθόδους  για τους σπουδαστές της αλλά και για όλους τους κατοίκους. Ένα κτήριο, του οποίου η αντικειμενική αξία ανέρχεται στις 500.000 ευρώ που πλέον μετά την ανταλλαγή με την Κωνστάντιο Σχολή , ανήκει στο Δήμο Μετεώρων.

Κάποιοι βέβαια αντέδρασαν μ΄ αυτήν την επιλογή . Είμαστε βέβαιοι όμως πως αυτοί οι ίδιοι σύντομα, με τη γενικότερη ανάπλαση που θα γίνει σε αυτό το σημείο της πόλης , τη σύνδεση με το μνημείο του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου και την παλιά πόλη , θα μας ευγνωμονούν. Εξάλλου, πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι οι κατά τόπους Μητροπόλεις και τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν, δεν ανήκουν σε πρόσωπα αλλά είναι κοινά δημοτικά αγαθά .

  • Κατασκευάζουμε μέσα στον ιστό της πόλης πεζοδρόμια. Προχωρούμε στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων και την τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού στις οδούς Ιωαννίνων και Σιδηροδρόμου».
  • Καταφέραμε την ολική αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Καλαμπάκας.  Έργο ζωτικής σημασίας για όλους τους δημότες που ήταν απαίτηση όλων αλλά και στοίχημα πολλών τα τελευταία είκοσι χρόνια. Πρόκειται για έργο που αφορά στην υγεία όλων μας.
  • Διεκδικήσαμε την έλευση του φυσικού αερίου στην πόλη μας. Ξεπεράσαμε τα πολλά προβλήματα εξεύρεσης χώρου για το σταθμό αποσυμπίεσης και το φυσικό αέριο είναι πια γεγονός στην πόλη της Καλαμπάκας. Περίπου 200 νοικοκυριά και επιχειρήσεις απολαμβάνουν πλέον τα οφέλη του φυσικού αερίου.

Θα συνεχίσουμε τη διεκδίκηση κι άλλων χιλιομέτρων αγωγού φυσικού αερίου, ώστε να φτάσει έξω από κάθε σπίτι.

  • Δημοπρατούμε σε λίγες μέρες την κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων στην περιοχή του νέου σχεδίου πόλεως. Ένα έργο τριών εκατομμυρίων οχτακοσίων χιλιάδων ευρώ( 3.800.000 ΕΥΡΩ ) που θα ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού.

Γι’ αυτό  δεσμευόμαστε για την γενικότερη ανάπλαση της περιοχής με ασφαλτόστρωση , κατασκευή πεζοδρομίων  , τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού και  δημιουργία χώρων πρασίνου.

  • Πιστοί στη δέσμευσή μας για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Καλαμπάκας, ολοκληρώσαμε:
  • Την κατασκευή πεζοδρομίου από το Κέντρο Υγείας μέχρι το στάδιο
  • την αλλαγή χλοοτάπητα
  • καθώς και πολλές εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Σε λίγες μέρες προχωρούμε  στην τοποθέτηση  Ταρτάν, έργο  προϋπολογισμού 400. 000 ευρώ , κάνοντας το στάδιο ικανό για την άθληση όλων των δημοτών κάθε ηλικίας, αλλά και ικανό να δεχθεί αθλητικές διοργανώσεις».

Με το βλέμμα στο μέλλον

Ο Χρήστος Σινάνης όμως δεσμεύτηκε για σειρά ζητημάτων για τη νέα τετραετία:

«Δεσμευόμαστε στην επόμενη τετραετία:

Για  την ανάπτυξη της περιοχής γύρω από το πάρκο

  • Έχουμε έτοιμη τη μελέτη για την Πολυλειτουργική αξιοποίηση της Κρατικής Βιομηχανίας Ξύλου Καλαμπάκας και τη μετατροπή της κατά 70 % σε μουσειακό τουριστικό προϊόν.

Ένα μέρος της Βιομηχανίας θα συνεχίσει να είναι παραγωγικό και το μεγαλύτερο μέρος θα γίνει επισκέψιμο

  • με τη δημιουργία δασικού μουσείου με ενδεικτική λειτουργία των παλιών μηχανημάτων και
  • τη διαμόρφωση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων που δεν είναι σε χρήση.

Αυτός ο πολυχώρος θα μπορεί να δέχεται τα εκατομμύρια επισκεπτών της περιοχής μας και σε συνδυασμό με το πάρκο θα αποτελέσει πόλο έλξης και γενικότερης ανάπτυξης.

 

  • Λίγο πριν την ένταξη βρίσκεται το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Μετεώρων – Open Mall. Περίπου στα 2 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης.

 

  • Παρά το γεγονός ότι κάποιοι, που τώρα ζητούν την ψήφο των δημοτών , πολέμησαν την ανάπτυξη της περιοχής, βάζοντας εμπόδια στη συντήρηση και αποκατάσταση του ΞΕΝΙΑ για τα προσωπικά τους  συμφέροντα, με αποτέλεσμα ο Δήμος μας να χάσει χρηματοδότηση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ,  εμείς θα επιμείνουμε και θα πετύχουμε την ανάπλαση της περιοχής του ΞΕΝΙΑ  και του  λόφου του Προφήτη Ηλία, που θα αποτελέσει οργανωμένο χώρο αναψυχής και περιπάτου.

 

  • Ξεκινάει η ανάπλαση της οδού Μετεώρων που αφορά στην ανακατασκευή υφιστάμενων πεζοδρομίων , στη διαμόρφωση νησίδας , χώρων πρασίνου και στάθμευσης.

Μαζί με την ανακατασκευή πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμού της οδού Ιωαννίνων αναβαθμίζεται αισθητικά η περιοχή.

 

  • Εντάξαμε σε πρόγραμμα και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση δημιουργίας σύγχρονου αναρριχητικού Κέντρου στα Χάσια.

Δεσμευόμαστε

  • Για την ανάδειξη των περιπατητικών μονοπατιών των Μετεώρων .

Σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο , σχεδιάζουμε την βελτίωση , επέκταση , διαπλάτυνση των υφιστάμενων μονοπατιών καθώς και τη διάνοιξη νέων.

Με τα μονοπάτια αυτά  θα πετύχουμε τη σύνδεση της παλιάς πόλης της Καλαμπάκας, που θα είναι η αφετηρία,   με το Καστράκι, το αναρριχητικό Κέντρο Χασίων και την ευρύτερη περιοχή.

Αξιοποιώντας όλες τις υπάρχουσες μελέτες και άλλες προτάσεις που θα κατατεθούν , θα αναδείξουμε τα περιπατητικά μονοπάτια σε όλο το Δήμο.

  • Στόχος μας είναι η τουριστική ανάπτυξη των χωριών του Δήμου μας, με την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας κάθε Δημοτικής ενότητας.  Ο σχεδιασμός του προγράμματος

« Δρόμοι Τοπικού Πολιτισμού» προβλέπει την ενιαία καταγραφή των αξιοθέατων και μνημείων , των δράσεων αλλά και των χώρων διαμονής. Αυτά  σε σύνδεση με το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης και σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς συλλόγους και τους κατά τόπους προέδρους, θα αναδείξουν τα χωριά μας σε αξιόλογους  τουριστικούς προορισμούς.

  • Σε συνεργασία με την Περιφέρεια , δημοπρατήθηκε το έργο αναστήλωσης του ιστορικού γεφυριού της Σαρακίνας.
  • Με σωστό σχεδιασμό, η σύνδεση των Μετεώρων , της περιοχής των Χασίων , του Σπηλαίου και Μουσείου της Θεόπετρας και της γέφυρας της  Σαρακίνας, θα αποτελέσει μοχλό γενικότερης ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.
  • Ήδη , σε συνεργασία με το επιμελητήριο και την Περιφέρεια, σχεδιάζουμε το μεγαλύτερο εκθεσιακό Κέντρο στους Αγ. Θεοδώρους , το οποίο θα διοργανώνει εκθέσεις και θα φιλοξενεί εκθέτες από όλον τον κόσμο.
  • Προαναγγέλλουμε τη σύσταση Αναπτυξιακής Εταιρείας που θα διαχειρίζεται τη λειτουργία των  Δημοτικών  Μουσείων και τη στελέχωση αυτών με ανθρώπινο δυναμικό  αποκλειστικά από το Δήμο μας, που θα εξασφαλίζεται από ένα κοινό εισιτήριο.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία θα διαχειρίζεται και  την Πολυλειτουργική Κρατική Βιομηχανία Ξύλου Καλαμπάκας.

 

  • Στο ευαίσθητο ζήτημα των αδέσποτων ζώων μετά από πολλές προσπάθειες και αντικειμενικές δυσκολίες ετοιμάσαμε πρόγραμμα επίλυσης αυτού του προβλήματος. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα : ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Θα δημιουργήσουμε δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων που θα τηρεί σύμφωνα με την νομοθεσία όλες  τις προϋποθέσεις ευζωίας, υγιεινής και ασφάλειας. Στο πρόγραμμμά μας υπάρχει αναλυτική πρόταση που στόχο έχει όχι μόνο τη διαχείριση των αδέσποτων που υπάρχουν αλλά και την αποτροπή δημιουργίας νέων.

  • Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και θα γίνει ακόμα πιο έντονο τα επόμενα χρόνια είναι το κυκλοφοριακό στα Μετέωρα. Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με επιστήμονες και ειδικευμένο προσωπικό για μελέτη φέρουσας ικανότητας οχημάτων  στο οδικό κύκλωμα των Μετεώρων.

Σίγουρα , υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν και δεν μπορούν να περιμένουν! Οι εξελίξεις τρέχουν!

Με την ολοκλήρωση της Ε65, την ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα  και την επέκταση της σιδηροδρομικής Εγνατίας προς Κοζάνη και Ηγουμενίτσα, αλλάζουν γρήγορα τα δεδομένα για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας.

Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι ! Και θα είμαστε»!

«Οι δημότες ξέρουν να κρίνουν και σίγουρα δε θα αφήσουν την τύχη του τόπου στις προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων» κατέληξε ο Χρήστος Σινάνης «μαζί θα πορευτούμε και την επόμενη τετραετία! Μαζί θα πάμε το Δήμο Μετεώρων ακόμη πιο μπροστά! Μαζί θα αγωνιστούμε για το μέλλον των παιδιών μας! Γιατί ο τόπος μας το αξίζει . Οι δημότες μας το αξίζουν ! Ο Δήμος Μετεώρων το αξίζει! Σας ευχαριστώ όλους για ακόμη μια φορά για τη σημερινή σας παρουσία. Για τη συμπαράσταση σας. Για την εμπιστοσύνη που δείξατε σε μένα και τους συνεργάτες μου και συνεχίζετε να μας δείχνετε.  Για τη δύναμη που δίνετε στο συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ. Η Δύναμη σας γίνεται για μας ευθύνη. Συνεχίζουμε όλοι μαζί με ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ για νίκη από την 1η Κυριακή».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης