Τοπικά

Μαρούλα Κλιάφα: “Η ιστορική αλήθεια για το Μουσείο Τσιτσάνη”

Χωρίς να θέλω να παίξω το ρόλο του συνηγόρου στον πρώην Δήμαρχο κ. Χρήστο Λάππα  είμαι υποχρεωμένη, θέλοντας να συμβάλω στην ιστορική  αλήθεια, να καταθέσω τα εξής: Επί δημαρχίας κ Λάππα  η τότε αντιδήμαρχος κυρία Κάκλα μου ζήτησε τηλεφωνικώς να της στείλω φωτογραφίες και όποιο γραπτό στοιχείο είχα για τις ποινικές Φυλακές Τρικάλων προκειμένου να τα αποστείλει  ο Δήμος Τρικκαίων στο ΚΑΣ που υποστήριζε  ότι ο δεύτερος όροφος των Φυλακών ήταν κτίσμα νεότερο και έπρεπε να γκρεμιστεί.

 

Ανταποκρίθηκα αμέσως στην παράκληση της κ. Κάκλα και της έστειλα τα στοιχεία που ζητούσε,  τονίζοντας πως οι Ποινικές Φυλακές ανεγέρθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο το 1895 σε οικόπεδο του Κουρσούμ Τζαμί ενσωματώνοντας και ένα μέρος από το εκεί ευρισκόμενο οθωμανικό χαμάμ.

Η πληροφορία αυτή, την οποία είχα αποδελτιώσει από την εφ. «Θάρρος», βοήθησε την τοπική Εφορία Αρχαιοτήτων, αρκετά χρόνια μετά το οριστικό κλείσιμο των Φυλακών, να αρχίσει εργασίες προς αναζήτηση του  Χαμάμ, το οποίο προς τιμή της και αξιοποίησε.

 Μαρούλα Κλιάφα

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης