Τοπικά

Με… κομμένη την ανάσα, εναέριος χορός, στην κεντρική γέφυρα των Τρικάλων (φώτο)

Ένα εντυπωσιακό καλλιτεχνικό project με θέμα τον Εναέριο Χορό (Aerial Dance) έλαβε χώρα χθες το απόγευμα.

Συγκεκριμένα και με τη χρήση ειδικής αιώρας που είχε εξαρτηθεί από τη γέφυρα, κατόπιν λήψης αδείας από τις αρμόδιες αρχές του Δήμου Τρικκαίων παρουσιάστηκε το πραγματικό πρωτότυπο θέαμα.

Η εκδήλωση έγινε σηματοδοτώντας την έναρξη λειτουργίας του Εργαστηρίου του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο: «Εφαρμοσμένες Επιστήμες Ελεύθερου Χρόνου: Φύση, Σπορ, Τέχνες». Το project αφορά στη σύνδεση της κίνησης, των σπορ με την τέχνη και τον πολιτισμό. Για το λόγο αυτό το project Εναέριος Χορός (Aerial Dance) εξελίσσεται σε ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία και αξιοθέατα. Η performer του project ονομάζεται Δρ Ζαφειρούδη Αγλαΐα (Λίλα) η οποία είναι μέλος του Εργαστηρίου και ταυτόχρονα καθηγήτρια στο ΤΕΦΑΑ του Π.Θ.

Στα πλαίσια του project, στις 30 Ιουλίου έγινε αντίστοιχη εκδήλωση στη γέφυρα της Παλαιοκαρυάς στην Πύλη Τρικάλων, με ανάλογη επιτυχία. Συνεργάτες στο project ήταν ο Δρ Χαρίλαος Κουθούρης-καθηγητής του ΤΕΦΑΑ, διευθυντή του Εργαστηρίου, ο κ  Ζαφειριάδης Πασχάλης υπεύθυνος της ασφάλεια της performer, οι κκ Θάνος και Γιάννης Φλούλης υπεύθυνοι για τη φωτογράφιση και βιντεογράφιση της εκδήλωσης καθώς και η Σχολή Χορού ‘Επί Σκηνής’.

Από τους διοργανωτές εκφράζονται ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο του Δήμου Τρικκαίων Κοινωνικής Μέριμνας & Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ Ψύχο Κωνσταντίνο όπως και την προϊσταμένη της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικάλων κ Κοντογιάννη Ευαγγελία για την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη της εκδήλωσης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης