Ροή Τοπικά

Μια εφαρμογή του Τρικαλινού Κ. Μαγκούφη βάζει τέλος στη γραφειοκρατία

Ο νεαρός Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών  παρουσίασε τη νέα του εφαρμογή η οποία δίνει λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα.

Στόχος της εφαρμογής που παρουσίασε ο Κωνσταντίνος Μαγκούφης στον διαγωνισμό  Innovation Challenge enabled by Vodafone business που φιλοξενήθηκε στον νέο κόμβο καινοτομίας της πόλης μας, το GiSeMi HUB, είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος διαχείρισης και επισκόπησης τεχνικών εργασιών και εφοδιασμού των δημόσιων σχολείων, όλων των βαθμίδων, του Δήμου Τρικκαίων. Διαχειριστής της εφαρμογής θα είναι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Μέσω της εφαρμογής οι διευθύνσεις των σχολικών μονάδων θα μπορούν να υποβάλουν τα αιτήματα τους για τις διάφορες εργασίες που χρειάζεται να γίνουν, όπως για παράδειγμα επισκευές, προμήθεια πετρελαίου κ.α. Τα αιτήματα θα μπορούν να διαβαθμιστούν σε προγραμματισμένα και έκτακτα.

Από τη πλευρά του διαχειριστή, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, θα είναι σε θέση να γνωρίζει το σύνολο των αιτημάτων, τις κατηγορίες των εργασιών, θα μπορεί να προγραμματίζει καλύτερα χρονικά τις εργασίες αυτές αλλά και να επεμβαίνει άμεσα στις έκτακτες βλάβες που προκύπτουν.

Με τη χρήση της εφαρμογής αυτής επιτυγχάνεται η άμεση ενημέρωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου για το σύνολο των αναγκών, τη συλλογή στατιστικών δεδομένων και την εξασφάλιση της λειτουργικότητας των σχολικών μονάδων.

Το εμπορικό μοντέλο της εφαρμογής στοχεύει στη χρήση αυτής, πέραν από τις σχολικές μονάδες, από το σύνολο των δημόσιων κτιριακών εγκαταστάσεων των Δήμων και Περιφερειών.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Μαγκούφης

Ο Κωνσταντίνος Μαγκούφης γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1988 και είναι διπλωματούχος Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ενώ παράλληλα έχει εκπονήσει μέρος των σπουδών του στo Universitat Politècnica de Catalunya στη Βαρκελώνη. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ρομποτικής από την Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στους τομείς της γεωργίας ακριβείας και του IoT. Ζει και εργάζεται στα Τρίκαλα, ως εκπαιδευτής ρομποτικής σε παιδιά Α/βαθμιας & Β/βαθμιας εκπαίδευσης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης