Ροή Τοπικά

Μνήμη δικαίου, Σεραφείμ Αρχιερέως

Δυο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την κοίμηση του σπουδαίου εκκλησιαστικού άνδρα, που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στον τόπο μας.

Εκοιμήθη το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαρτίου 2017, έπειτα από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

Ο Μητροπολίτης Κυρός Σεραφείμ (κατά κόσμον Βύρων Στεφάνου) εγεννήθη το 1932 στο Φανάρι της Καρδίτσας. Με ειλικρινή αγάπη για τον Χριστό και την Εκκλησία, σπούδασε εις την Θεολογική Σχολή των Αθηνών, από όπου και έλαβε το πτυχίο του το 1955. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1965 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Κύριλλο Α΄  και Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης από τον ίδιο  στις 4 Δεκεμβρίου του 1966. Τον Δεκέμβριο του 1968 η Ιερά Σύνοδο με πρόταση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου του Α΄ τον όρισε ως τοποτηρητή της Μητροπόλεως Δημητριάδος (Βόλος) μετά την παραίτηση του Μητροπολίτη Δαμασκηνού (Χαντζόπουλου).

Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυξ της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και ως υποδιευθυντής και καθηγητής του Ανωτέρου Ιερατικού Φροντιστηρίου Τήνου. Μετά την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών Κυρού Διονυσίου, καίτοι νεαρός Αρχιμανδρίτης, ορίστηκε Τοποτηρητής του θρόνου της ιστορικής μας Μητροπόλεως. Η εργασία του αναγνωρίστηκε από την Ιεραρχία και στις 31 Μαΐου του 1970 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών. Απομακρύνθηκε από το θρόνο του το 1974. Δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας και την 10η Σεπτεμβρίου του έτους 1991 με απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ετοποθετήθη Μητροπολίτης της νεοϊδρυθείσης Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων.

Ο Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων Κυρός Σεραφείμ υπήρξε μια σπουδαία εκκλησιαστική προσωπικότητα. Υπόδειγμα εκκλησιαστικού ανδρός, Επίσκοπος με ήθος, άνθρωπος της καρτερίας και της προσευχής.

Ας αναπαύεται εν Κυρίω και ας οδηγεί τα βήματά μας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης