Τοπικά

Μ. Χατζηγάκης: «Η Ορθοδοξία θα αντέξει τα χτυπήματα Ερντογάν»

Σήμερα οι καμπάνες χτύπησαν πένθιμα και οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες. Η κυβέρνηση της Τουρκίας επέλεξε να βεβηλώσει ένα σύμβολο της Ορθοδοξίας – την Αγία Σοφία. Από την μια πλευρά, η απόφαση Ερντογάν είναι ένα ξεκάθαρο χτύπημα κατά της Ορθοδοξίας. Ωστόσο, η Ορθοδοξία άντεξε και σε δυσκολότερους καιρούς και σίγουρα θα αντέξει και αυτή την φορά. Η Αγία Σοφία θα είναι πάντα ζωντανή στις καρδιές μας γιατί αυτός ο ιστορικός ναός του Χριστιανισμού που άντεξε για περισσότερο από 1000 χρόνια σηματοδοτεί την ταυτότητα και τον πολιτισμό μας.

Από την άλλη πλευρά, η απόφαση Ερντογάν δείχνει την επιτάχυνση της στροφής προς την Ισλαμοποίηση της Τουρκίας. Πλέον, φαίνεται ολοένα και πιο καθαρά πως ο Τούρκος Πρόεδρος έχει αποφασίσει να υιοθετήσει το δόγμα Νταβούτογλου για ένα κεντρικό ρόλο της Τουρκίας στο ευρύτερο Ισλαμικό τόξο μακριά από την Ευρώπη. Σήμερα, πέθανε και επίσημα η Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Αυτό σημαίνει εγκατάλειψη του κοσμικού κράτους που εφάρμοσε ο Κεμάλ και ίσχυε μέχρι πρότινος.

Τέλος, μου προκαλεί θλίψη η στάση της Δύσης. Η στάση του Ποντίου Πιλάτου σε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα. Οι δηλώσεις αξιωματούχων από την Αμερική, την Ευρώπη αλλά και την Ρωσία (η οποία είναι ομόθρησκη) είναι σχεδόν ντροπιαστικές. Ελπίζω η Δύση να ξυπνήσει και να υπερασπιστεί τις αρχές και τις αξίες της. Να υπερασπιστεί την ιστορία της και την ταυτότητα της.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης