Ροή Τοπικά

Νέα, μικρή, λίμνη πάνω από τη Πύλη

Πρωτοβουλία του δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα για την προώθηση του έργου κατασκευής του φράγματος της Πύλης.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος απέστειλε έγγραφο στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Σωκράτη Φάμελλο με θέμα την προώθηση των διαδικασιών υλοποίησης του έργου που θα αλλάξει το χάρτη της περιοχής.

Τονίζονται η χρησιμότητα κατασκευής του Φράγματος Πύλης και τα πολλαπλά οφέλη για τον κάμπο.

Οι δυνατότητες του φράγματος Πύλης, είναι να παράγει το 1/5 απ΄ το Υ.Η.Ε. Μεσοχώρας, δηλαδή 64 εκατομμύρια  κυβικά νερό. Ενισχύονται η επαρκής και ποιοτική ύδρευση και άρδευση, η αντιπλημμυρική προστασία, η ποσότητα και η ποιότητα των παραγόμενων γεωργικών προϊόντων. Η ωριμότητα του έργου βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο. Έχουν κατατεθεί οι Μελέτες Κατασκευής του Φράγματος Πύλης.

Υποβλήθηκε πρόταση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), η οποία δεν θεωρήθηκε προκειμένου να οριστικοποιηθούν και εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι του εν λόγω έργου.

Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι του έργου, με την αριθμ. 166655/05-03-2013 ΑΔΑ: ΒΕΔΓ0-ΙΔΝ Απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, Ενέργειες και Κλιματικής Αλλαγής.

 

Υπολείπονται:

 

Ενέργειες οριστικής σύνταξης (επικαιροποίησης) της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Ενέργειες επικαιροποίησης οικονομικών τευχών  του έργου.

Όπως σημειώνει ωστόσο ο Κ. Μαράβας «με δεδομένο ότι η ηγεσία του Υπουργείου είναι θετική σε τέτοιες δράσεις, με δεδομένο ότι καταγράφηκε η βούληση της Κυβέρνησης στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Λάρισας για την εκτέλεση του έργου, προχωράμε στο επόμενο βήμα».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης