Ροή Τοπικά

Νέες ρυθμίσεις για επίλυση του κυκλοφοριακού στα Τρίκαλα

Τα πρώτα βήματα σειράς έργων και δράσεων για βελτίωση της κυκλοφορίας στα Τρίκαλα, υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Με βάση την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) από το φθινόπωρο του 2018 για τα Τρίκαλα, επιχειρείται αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών του δικτύου της πόλης. Η έμφαση δίνεται στην πεζή μετακίνηση, στις δημόσιες συγκοινωνίες και στο ποδήλατο.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε η Πρώτη Θεματική Διαβούλευση για το ΣΒΑΚ του Δήμου Τρικκαίων, με την συμμετοχή των φορέων της πόλης που σχετίζονται με το σύστημα αστικής κινητικότητας. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι φορείς της πόλης ενημερώθηκαν από την ομάδα εργασίας που έχει συστήσει ο Δήμος για τη διαδικασία εκπόνησης των ΣΒΑΚ (προδιαγραφές Ε.Ε.) και για το πλάνο εκπόνησης που εξειδικεύτηκε για την περίπτωση των Τρικάλων. Κάθε εκπρόσωπος τοποθετήθηκε σχετικά με τον ρόλο του στο σύστημα αστικής κινητικότητας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από τις δραστηριότητες του σε αυτό. Στο τελικό στάδιο της διαβούλευσης, οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τα βασικά στοιχεία της λειτουργίας του δικτύου με την χρήση κατάλληλου ερωτηματολογίου.

Οι φορείς που συμμετείχαν στην πρώτη θεματική Διαβούλευση για την εκπόνηση του ΣΒΑΚ του Δήμου Τρικκαίων ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το Τμήμα Τροχαίας Τρικάλων, εκπρόσωποι 1ου Δημοτικού και 4ου Γυμνασίου σχολείου, ο Ο.Σ.Ε., ο Εμπορικός Σύλλογος, το Σωματείο των ΤΑΞΙ, το υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων, το αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων, ο σύλλογος «Αρωγή», η δημοτική αστυνομία καθώς και εκπρόσωποι του δημοτικού συμβουλίου.

. Τα θέματα τα οποία απασχόλησαν περισσότερο αφορούσαν στην κυκλοφοριακή συμφόρηση περιμετρικά της περιοχής της λαϊκής αγοράς, στην παράνομη στάθμευση που δυσκολεύει την κίνηση των ποδηλάτων, των ΑμεΑ και της Δημόσιας Συγκοινωνίας, στην ελλιπή κυκλοφοριακή αγωγή των νεότερων χρηστών της οδού και στην ποιότητα των ποδηλατοδρόμων.

Η ομάδα έργου του Δήμου, πρόκειται να αξιολογήσει όλες τις απόψεις που ακούστηκαν και να διατυπώσει με ένα αρχικό πλαίσιο στρατηγικών στόχων βιώσιμης αστικής κινητικότητας για την πόλη. Στη δεύτερη θεματική διαβούλευση του ΣΒΑΚ, η ομάδα έργου, εκτός από το δίκτυο των εμπλεκόμενων φορέων, πρόκειται να απευθύνει πρόσκληση και στους πολίτες των Τρικάλων.

Στο επόμενο διάστημα θα δημοσιευθεί η ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ, στην οποία θα αναρτηθεί ενημερωτικό υλικό σχετικά με τα ΣΒΑΚ, τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων και τα εργαλεία συμμετοχικού σχεδιασμού με τα οποία θα τοποθετηθούν οι πολίτες στα επόμενα στάδια.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης