Νέος κύκλος σεμιναρίων Barista ξεκινάει στο ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. Συγκεκριμένα την Τρίτη 24 Μαΐου θα ξεκινήσει σεμινάριο Barista Basic διάρκειας 15 ωρών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά του καφέ και να λάβουν όλες τις γνώσεις που θα τους βοηθήσουν στα επαγγελματικά τους βήματα.
Ενότητα πρώτη: Espresso basic
- Ιστορία, έθιμα και μέθοδοι παρασκευής
- Καλλιέργεια παραγωγή και διάθεση του πράσινου καφέ.
- Διαδικασία βιομηχανικής παραγωγής του καφέ
- Βασικές ρυθμίσεις μύλου άλεσης
- Οι παράμετροι της εκχύλισης ενός τέλειου espresso
- Συντήρηση και βασικές ρυθμίσεις της μηχανής espresso
Ενότητα δεύτερη: Espresso – Cappuccino – Freddo
- Βασικές αρχές εκχύλισης ενός τέλειου espresso / freddo
- Πρακτικό test οργανοληπτικής ανάλυσης ενός espresso
- Το γάλα και τα χαρακτηριστικά του
- Θεωρία και πρακτική για σωστό αφρόγαλα
- Εξοπλισμός, γαλατιέρες και οι προδιαγραφές τους
- Τεχνικές και ιδέες για να σερβίρετε ένα τέλειο cappuccino
- Πρακτική εφαρμογή στην παρασκευή και σερβίρισμα ενός cappuccino
24 – 25 – 26 Μαΐου [14:00 – 18:00]
Βεβαίωση παρακολούθησης από το Θεσσαλικό KΔΒΜ 2.
Πληροφορίες – Εγγραφές στη Γραμματεία του ΙΕΚ
ΚΟΝΔΥΛΗ 36 / 2431030055 / ΤΡΙΚΑΛΑ /