Τοπικά

Νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το ΑΚΕΘ

Στο πλαίσιο του σχεδίου Erasmus+ με τίτλο LOG ON BACK TO LIFE πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Κωνσταντινούπολη 18 και 19/12/2017 η εναρκτήρια εταιρική συνάντηση του έργου στo οποίo συμμετέχει ενεργά ως εταίρος το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ). Στο εταιρικό σχήμα του έργου συμμετέχουν, εκτός του ΑΚΕΘ, οργανισμοί και φορείς από την Ρουμανία, τη Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία, ενώ συντονιστής του σχεδίου είναι η Κυβέρνηση της Κωνσταντινούπολης.

 

Το σχέδιο ασχολείται με ένα σύγχρονο φαινόμενο που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια και αφορά στην Διαταραχή Εξάρτησης από το Διαδίκτυο (IAD) των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η διαταραχή εξάρτησης από το Διαδίκτυο προκαλεί τις ακόλουθες βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους μαθητές:

•       μειωμένη απόδοση στο σχολείο (εκπαιδευτική δυσκολία) και σε πολλές περιπτώσεις πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου

•       συναισθηματικά συμπτώματα που εμφανίζει το άτομο: άγχος, κατάθλιψη, συναισθήματα ευφορίας όσο διάστημα βρίσκεται μπροστά στον υπολογιστή, ανικανότητα τηρήσεως των χρονοδιαγραμμάτων, μειωμένη αίσθηση χρόνου, απομόνωση, Αποφυγή εργασίας, υπερδιέγερση.

•       φυσικά συμπτώματα: οσφυαλγία, πονοκέφαλος, αύξηση ή απώλεια βάρους, διαταραχές στον ύπνο, θολή ή τεταμένη όραση

 

Στην αρχική αυτή εταιρική συνάντηση αναλύθηκαν το χρονοδιάγραμμα των δραστηριοτήτων του σχεδίου ενώ παρουσιάστηκε και αναλύθηκε η μεθοδολογία της κοινωνικής έρευνας που θα πραγματοποιηθεί σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις χώρες των εταίρων και αφορά στην διερεύνηση του φαινομένου και του επιπέδου ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, καθηγητές και γονείς) επί του θέματος.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης