Συνεχίζονται τα σεμινάρια barista που διοργανώνονται στο ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ στα Τρίκαλα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τα μυστικά του καφέ, τόσο σε αρχάριους όσο και σε εξειδικευμένους barista που θέλουν απλά να εξελίξουν τις δεξιότητές τους στον τομέα.
Στο τέλος του συγκεκριμένου σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν την επαγγελματική μηχανή espresso, να τη συντηρούν, να την καθαρίζουν για να έχουν την βέλτιστη απόδοση καφέ. Θα μάθουν να κόβουν τον καφέ με το δοσομετρικό μύλο κοπής, θα εξειδικευτούν σε όλα τα ροφήματα, στην παραγωγή αφρόγαλου και θα γνωρίσουν διαφορετικές τεχνικές παρασκευής καφέ.
Ενότητα πρώτη: Espresso basic
- Ιστορία, έθιμα και μέθοδοι παρασκευής
- Καλλιέργεια παραγωγή και διάθεση του πράσινου καφέ.
- Διαδικασία βιομηχανικής παραγωγής του καφέ
- Βασικές ρυθμίσεις μύλου άλεσης
- Οι παράμετρο της εκχύλισης ενός τέλειου espresso
- Συντήρηση και βασικές ρυθμίσεις της μηχανής espresso
Ενότητα δεύτερη: Espresso – Cappuccino – Freddo
- Βασικές αρχές εκχύλισης ενός τέλειου espresso / freddo
- Πρακτικό test οργανοληπτικής ανάλυσης ενός espresso
- Το γάλα και τα χαρακτηριστικά του
- Θεωρία και πρακτική για σωστό αφρόγαλα
- Εξοπλισμός, γαλατιέρες και οι προδιαγραφές τους
- Τεχνικές και ιδέες για να σερβίρετε ένα τέλειο cappuccino
- Πρακτική εφαρμογή στην παρασκευή και σερβίρισμα ενός cappuccino
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 1-2-3 Μαρτίου στο ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΤΡΙΚΑΛΩΝ και μετά την ολοκλήρωση του χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης από το Θεσσαλικό κε.δι.βι.μι2.
ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ
ΤΡΙΚΑΛΑ / Κονδύλη 36 / Τ: 24310 30055 / trikala@thessalikoiek.gr
ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΕΔΩ