Ροή Τοπικά

Νίκος Καρδούλας: Συμπεράσματα από το 13ο Συνέδριο της ΝΔ

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή το 13ο Συνέδριο της ΝΔ, τα βασικά χαρακτηριστικά του οποίου ήταν το βλέμμα προς το μέλλον, οι ανοιχτοί ιδεολογικοί ορίζοντες και η αποτελεσματική πολιτική δράση με επίκεντρο τον πολίτη, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι η ΝΔ αναζητά λύσεις σε προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος, που δεν μπορούν να απαντηθούν με λογικές και πρακτικές του παρελθόντος.

 

Το «παρών» έδωσαν 5.000 μέλη και παρατηρητές, πήραν το λόγο περισσότεροι από 70 Σύνεδροι και παρουσιάστηκαν 10 τολμηρές εισηγήσεις για τον Λαϊκισμό, την Ψηφιακή Εποχή και την Κλιματική Κρίση.

 

Οι εργασίες του Συνεδρίου έθεσαν στο κέντρο του προβληματισμού μας τα μεγάλα ζητήματα της εποχής και συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους τόσο η κυβέρνηση όσο και το κόμμα μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπισή τους. Ήταν ένα σύγχρονο, καινοτόμο και δημιουργικό Συνέδριο σκέψης αλλά και αισιοδοξίας, φρέσκο και ζωντανό, τα συμπεράσματα του οποίου είναι:

 

·         Αναδείχθηκε η μεγάλη αλήθεια ότι ο φιλελευθερισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη πάνε μαζί και ότι καμιά φιλελεύθερη και προοδευτική Πολιτεία δεν ανέχεται να ωθούνται πολίτες στο περιθώριο ή να διευρύνονται οι ανισότητες. Απτά αποτελέσματα της κοινωνικής αλληλεγγύης, αποτελούν το  συνταγματικά κατοχυρωμένο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε κάθε αδύναμο, η έκτακτη ενίσχυση στους φτωχότερους και ο τερματισμός των ουρών στα φάρμακα για τους βαριά ασθενείς. Οι αριθμοί έχουν σημασία μόνο αν σημαίνουν ανθρώπινη ευημερία και οι στόχοι έχουν αξία μόνο αν επιτυγχάνονται στο όνομα του κάθε πολίτη.

·         Η ΝΔ βλέπει όλους τους Έλληνες στην ίδια πλευρά, αυτή της προόδου, της ευημερίας και της Δικαιοσύνης, υπηρετεί αξίες όπως την Ατομική Ελευθερία και τη διάθεση για προκοπή, την Κοινωνική ευθύνη της Πολιτείας, το Κράτος Δικαίου και τον Κοινοβουλευτισμό, όλες τους σύμφυτες με τον πολιτικό φιλελευθερισμό. Η ΝΔ υπηρετεί τα συμφέροντα του Έθνους πέραν και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, της Αριστεράς και του Κέντρου, διότι προοδευτική είναι η πολιτική που φέρνει ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο όχι απλώς στον τρόπο διανομής του πλούτου, αλλά στον δρόμο που αυτός θα αυξηθεί, προς όφελος όλων.

·         Αποδείχθηκε ότι η ΝΔ συνομιλεί με όλη την κοινωνία και ανοίγει τις πόρτες στις φωνές που έρχονται από το αύριο, χωρίς να ανακυκλώνει το φθαρμένα υλικά του χθες. Η ΝΔ δεν διστάζει να ενσωματώνει στη σκέψη της και άλλες ιδέες πέρα από τα δικά της κομματικά σύνορα, κατορθώνει να συντονίζεται με ευρύτερες πλειοψηφίες, να απευθύνεται στις αναζητήσεις των νέων ανθρώπων, αλλά και να υιοθετεί τα μηνύματα της κοινωνίας που συχνά κινείται πιο γρήγορα από τις πολιτικές δυνάμεις. Τρανή απόδειξη, η ψήφος των Αποδήμων, το προφανές και πάνδημο αίτημα για ασφάλεια στα Πανεπιστήμια και στις γειτονιές και η συνέπεια με την οποία οι Έλληνες υποδέχονται την πολιτική μας κατά του καπνίσματος.

·         Αναδείχθηκε το κοινωνικό πρόσωπο της ΝΔ, αφού η Κυβέρνηση μείωσε ήδη τον ΕΝΦΙΑ, με στόχο να ωφεληθούν κυρίως τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας,  καταβάλλεται νωρίς το αυξημένο επίδομα θέρμανσης, που συνιστά στήριγμα στις πιο φτωχές κατηγορίες του πληθυσμού και περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα.

·         Το Συνέδριο απέδειξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα, κάτι που έγινε σαφές και από τις τοποθετήσεις κορυφαίων αξιωματούχων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που έδωσαν το «παρών», στηρίζοντας μάλιστα όχι μόνο το μεταρρυθμιστικό σχέδιο που εφαρμόζεται από τη νέα κυβέρνηση, αλλά και τη χώρα μας τόσο στο μεταναστευτικό όσο και έναντι της τουρκικής προκλητικότητας. Μάλιστα καταδικάσθηκε ξεκάθαρα η προκλητική συμπεριφοράς της Τουρκίας από την ηγεσία του ΕΛΚ, το οποίο συμπαραστέκεται στην Ελλάδα στο θέμα της μετανάστευσης και της φύλαξης των συνόρων μας και αποτελεί μία μεγάλη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης που βρίσκεται με τόση συνέπεια πάντα δίπλα μας.

·         Τέθηκαν οι στόχοι για το 14ο Συνέδριο, τον Δεκέμβριο του 2020, με τη φιλοδοξία ότι τότε η εικόνα της Ελλάδας να είναι ακόμη πιο δυναμική κι αισιόδοξη, με την οικονομία σε ακόμα υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, με νέες θέσεις απασχόλησης με καλύτερες απολαβές, με το αίσθημα ασφάλειας να κυριαρχεί σε πόλεις και χωριά, το πρόβλημα της μετανάστευσης να έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και με την αρωγή των Ευρωπαίων εταίρων μας, το κράτος να είναι πια σε θέση να εξυπηρετεί γρήγορα, αποτελεσματικά και κυρίως ψηφιακά τον πολίτη, η νέα γενιά να σπουδάζει σε πανεπιστήμια τα οποία θα έχουν ήδη αρχίσει να αλλάζουν, με Υγεία για όλους και με ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα δίνει ελπίδα στον εργαζόμενο και σιγουριά στον απόμαχο.

 

Συμπεραίνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κλείσιμο του Συνεδρίου επεσήμανε: «Η Ελλάδα είναι πια έτοιμη να υποδεχτεί το αυτονόητο. Έχει βιώσει το παράλογο και έχει διαπιστώσει πως αυτό γρήγορα μετατρέπεται σε ανεύθυνο και επικίνδυνο και όταν γίνεται καθεστώς, τότε κακοφορμίζει και καταλήγει, τελικά, αυθαίρετο και άδικο.»

 

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΟΥΛΑΣ

Τομεάρχης ΝΔ Τρικάλων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης