Ροή Τοπικά

«Ναι» στην αλλαγή φύλου από Σάκη, Δριτσέλη, Σιμορέλη-«Όχι» από Σκρέκα

Δείτε τι ψήφισαν οι Τρικαλινοί βουλευτές για το επίμαχο νομοσχέδιο που προβλέπει αλλαγή φύλου από τα… 15 έτη!

«Ναι» ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης. «Όχι» ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Κώστας Σκρέκας.

Κατά τα λοιπά με απώλειες κυρίως σε επίπεδο πολιτικών εντυπώσεων, αλλά και στο πεδίο των αριθμητικών συσχετισμών, εξήλθε η δικομματική κυβερνώσα πλειοψηφία από την κοινοβουλευτική μάχη που επέλεξε να δώσει με επίκεντρο το νομοσχέδιό της για την «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου».

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη μετά από αιτήματα της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής, επί 285 παρόντων στην αίθουσα της Ολομέλειας, το κρίσιμο άρθρο 3 –το οποίο περιλαμβάνει και τη ρύθμιση για τους ανήλικους από 15 ετών- θετικά ψήφισαν 148 βουλευτές, με τις «απώλειες» εδώ να επικεντρώνονται στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γενιά που καταψήφισε, στους απόντες συναδέλφους της Ι. Μιχελογιαννάκη και Μ.Μπόλαρη, καθώς και στους συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ που πλην του κ. Ζουράρι είτε το καταψήφισαν, είτε ψήφισαν «παρών».

Αρνητικά ψήφισαν συνολικά 124 βουλευτές, ενώ 13 δήλωσαν «παρών». Επί της τροπολογίας η οποία, όπως ερμηνεύθηκε, αφορά και υποθέσεις σχετικές με την λεγόμενη «Τουρκική Ενωση Θράκης», διαρροές σημειώθηκαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ: η κυρία Νίνα Κασιμάτη, και οι βουλευτές Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Καρά Γιουσούφ Αϊχάν και Μουσταφά Μουσταφά ήταν μεταξύ των 37 που την καταψήφισαν. Την τροπολογία καταψήφισε, διαφοροποιούμενος από το κόμμα του, και ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Αχμέτ Ιλχάν.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης