Ροή Τοπικά

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους από το Σάββατο 1 Αυγούστου και μέχρι τα τέλη του μήνα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε, ο κ. Χαρδαλιάς, ανέφερε πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και στους χώρους λατρείας. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προτασίας, είναι αυστηρή η σύσταση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός.

Ο υφυπουργός ανέφερε επίσης ότι ισχύει αναστολή επισκεπτηρίων σε νοσοκομεία, καθώς και σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και αστέγων έως τις 15 Αυγούστου. Επίσης, απαγορεύονται οι επισκέψεις ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία.

Σε ό,τι αφορά τις κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμους, βαπτίσεις και κηδείες, επιβάλλεται όριο 100 ατόμων από τις 3 έως τις 15 Αυγούστου.

Παράλληλα, επιβάλλεται απαγόρευση ορθίων σε κλειστά κέντρα διασκέδασης.

Επιπλέον, παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους έως τις 31 Αυγούστου.

Σήμερα Παρασκευή, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 78 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Δέκα από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε πύλες εισόδου. Τις τελευταίες ώρες καταγράφηκαν τρεις ακόμη θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 206.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης