Site icon TrikalaVoice

Ντίνα Δήμα: «Όσα έκανα ως αντιδήμαρχος Τρικκαίων…»

Τον αναλυτικό απολογισμό της θητείας της ως αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών – Δημοσίων Σχέσεων – Απασχόλησης & Τουρισμού έκανε η Ντίνα Δήμα.

Παρουσίασε εξειδικευμένα στοιχεία, ενώ έλαβε τα εύσημα και από τον παρόντα στη συνέντευξη τύπου, επί 16 χρόνια δήμαρχο Τρικκαίων, πατέρα του σημερινού δημάρχου Κων/νου Παπαστεργίου.

Αναλυτικά ο απολογισμός:

«Ολοκληρώνεται σήμερα μετά από 20 μήνες η θητεία μου ως Αντιδημάρχου  Τρικκαίων, κλείνοντας έτσι ένα κύκλο ιδιαίτερα  έντονης και μοναδικής  για εμένα εμπειρίας. Το διάστημα αυτό προσπάθησα  να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια σε όλους τους τομείς που μου ανατέθηκαν. Μέλημά μου ήταν να υπηρετήσω όσο καλύτερα μπορούσα τον τόπο μου και τους πολίτες του, να φανώ αντάξια των προσδοκιών των ανθρώπων που με εμπιστεύθηκαν, αλλά και να υλοποιήσω τους προσωπικούς μου στόχους, οράματα και προσδοκίες. Το αν τα κατάφερα ή όχι, θα το αξιολογήσουν πρώτα από όλα οι δημότες του Δήμου μας.

Πριν ξεκινήσω τον συνοπτικό απολογισμό των δράσεις που υλοποιήσαμε, θέλω δημόσια να ευχαριστήσω θερμά πρώτα απ όλα όλους τους πολίτες  που αγκάλιασαν και στήριξαν με τη συμμετοχή τους κάθε προσπάθειά μας .

Φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου , που με τίμησε με την επιλογή του και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου.

Ευχαριστώ επίσης θερμά όλους τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και τους Εκπροσώπους Υπηρεσιών, Φορέων, Συλλόγων, ΜΜΕ για την εποικοδομητική συνεργασία και καλοπροαίρετη κριτική που αναπτύχθηκε αυτό το διάστημα.

Τέλος ευχαριστώ όλους τους  εργαζομένους του Δήμου για τη συνεργασία τους , ιδιαίτερα τα υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης ΚΕΠ και του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων για την αφοσίωση και τη σκληρή προσπάθεια που κατέβαλαν, για να βελτιώσουμε τη λειτουργία του Δήμου στο επίπεδο της γενικότερης εξυπηρέτησης των πολιτών.

Είναι πλέον βαθιά πεποίθησή μου ότι κάθε επιτεύξιμος στόχος στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι αποτέλεσμα σκληρής, επίπονης και μεθοδικής προσπάθειας πολλών ανθρώπων.

Σε προσωπικό επίπεδο αλλά και γενικότερα δημοτικής αρχής, σίγουρα ήθελα να κάνουμε περισσότερα και ουσιαστικότερα πράγματα. Γίνανε λάθη, είχαμε αστοχίες. Όμως πραγματικά καταφέραμε να πάμε το δήμο μπροστά με εξωστρέφεια.

Πλέον αισθάνομαι πιο σίγουρη, πιο δυνατή και βεβαίως πολύ πιο έμπειρη να προσφέρω περισσότερα για το καλό των συνδημοτών μου.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων  με εισηγήσεις  μου έλαβε:

21 αποφάσεις της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών

29 αποφάσεις του Γραφείου Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων

 

1Η ΕΝΟΤΗΤΑ : ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Προσλήψεις προσωπικού (22 άτομα) με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης σε περίπτωση συνέχισης των προγραμμάτων , (πρόγραμμα ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ και για τη Στελέχωση της νέας δομής  ¨ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ¨ )  (3 άτομα).

Προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις μίσθωσης έργου και διάρκεια ενός έτους,  με δυνατότητα παράτασης μέχρι τη λήξη των προγραμμάτων (για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SPACE, (1 άτομο), για το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ «Επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας») (4 άτομα).

Προσλήψεις προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας 8 μηνών  για την αντιμετώπιση εποχικών αναγκών ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός), (36 άτομα).

Α. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 10/2016

“ Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε 34 Δήμους ( επιβλέποντες φορείς) θύλακες υψηλής ανεργίας”, διάρκειας 8 μηνών,  (195 άτομα).

Β. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1/2017

“ Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε  Δήμους της χώρας  ( επιβλέποντες φορείς) συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων, για θέσεις πλήρους απασχόλησης” , διάρκειας 8 μηνών , (45 άτομα).

Γ.  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 16/2017

“ Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε 34 Δήμους ( επιβλέποντες φορείς) θύλακες υψηλής ανεργίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων, για θέσεις πλήρους απασχόλησης Β΄κύκλος ”, διάρκειας 8 μηνών , έχουν εγκριθεί 241 άτομα.

Ολοκλήρωση διαδικασιών και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού από εκκρεμείς προκηρύξεις του ΑΣΕΠ 2009: 13 άτομα (7 μηχανικοί, 2 χειριστές , 4 τεχνικό προσωπικό).

Εν αναμονή της έκδοσης της προκήρυξης του ΑΣΕΠ κάλυψης 31 μόνιμων θέσεων, στην καθαριότητα.

Προσλήψεις προσωπικού για την αντιμετώπιση έκτακτων και κατεπειγουσών αναγκών  με συμβάσεις ορισμένου χρόνου δύο (2) ή τριών (3) μηνών), (25 άτομα).

Απασχόληση προσωπικού με σύμβαση μαθητείας για αποφοίτους ΕΠΑΛ και σχολών ΟΑΕΔ, διάρκειας 9 μηνών, (11 άτομα).

Εκπαίδευση προσωπικού του Δήμου στο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα “ Νομιμότητα και Διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση”,  35 ωρών.

Εκπαίδευση των υπαλλήλων του Τμήματος Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου, στη χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών» με εκπαιδευτικά σεμινάρια μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η έναρξη λειτουργίας του Συστήματος «Μητρώο Πολιτών» ορίσθηκε η 22/1/2018 και αποτέλεσμα της λειτουργίας του θα είναι η γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη κατά τις συναλλαγές του τόσο με τους Δήμους της χώρας (τα Ληξιαρχεία ή τα ∆ημοτολόγια), όσο και με άλλους φορείς του δημόσιου τομέα.

 

2Η ΕΝΟΤΗΤΑ : ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Κ.Ε.Π.

Ενδεικτικό έργο που επιτελέσθηκε από τα Κ.Ε.Π.

 

Εξυπηρέτηση πολιτών σε διαδικασίες που αφορούν:

Την ένταξή τους στο πρόγραμμα για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.

Την ένταξή τους στο πρόγραμμα για το κοινωνικό μέρισμα με την διεκπεραίωση της απαραίτητης διαδικασίας της αντιστοίχησης ΑΜΚΑ- ΑΦΜ.

Την διαχείριση αιτημάτων για την έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών.

Εκτός των ανωτέρω έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της θέσης σε λειτουργία Κ.Ε.Π. στη Δ.Ε. Φαλώρειας.

Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία συγχώνευσης των δύο Κ.Ε.Π. στην έδρα του Δήμου για την ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

3Η  ΕΝΟΤΗΤΑ : ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ  ΣΧΕΣΕΩΝ

Στον τομέα των εκδηλώσεων αναβαθμίσαμε και εμπλουτίσαμε την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης. Προσφέραμε πλήθος εκδηλώσεων, δράσεων και θεσμών πολιτιστικής δημιουργίας υψηλού επιπέδου. Ενδεικτικά:

Διοργανώσαμε σε συνεργασία με την Σ.Μ.Υ. την μεταφορά των λειψάνων των πεσόντων- ηρώων στρατιωτών στην Κύπρο, Γεώργιου Νάκου και Αθανάσιου Καραγεώργου στις Τ.Κ. Πλατάνου και Μ. Κεφαλοβρύσου.

Διοργανώσαμε σε συνεργασία με το Γ.Ν. Τρικάλων και  τον Ιατρικό Σύλλογο, ιατρικές ημερίδες τόσο στην πόλη όσο και στην Περιφέρεια.

Για πρώτη φορά υποδεχτήκαμε τους πρωτοετείς φοιτητές – σπουδαστές της πόλης μας, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος μας.

Διοργανώσαμε εκδηλώσεις εγκαινίων ( Βιομηχανικό Μουσείο Μύλου Ματσόπουλου), παρουσίαση του περιεχομένου του νέου Διαδραστικού Μουσείου “Σπίτι Τρικαλινών Δημιουργών”, καθώς και την ονομασία του Πνευματικού Κέντρου σε Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων « Αθανάσιος Τριγώνης».

Συνδιοργανώσαμε με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κώστας Βίρβος «ο Άνθρωπος  ο Δημιουργός» .

Έπειτα από 30 χρόνια επισκέφτηκε την πόλη μας η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, συνδιοργανώνοντας Συναυλία για την στήριξη των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μας.

Συνδιοργανώσαμε με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών το «9ο Παγκόσμιο Αντάμωμα Θεσσαλών»,  για πρώτη φορά στην πόλη μας.

Διοργανώσαμε δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας σε συνεργασία με σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – Συλλόγους – Φορείς – Πολίτες .

Ενισχύσαμε με έντυπο υλικό την εκστρατεία του Δήμου Τρικκαίων κατά του καπνίσματος.

Αναβαθμίσαμε τις πάγιες εκδηλώσεις του Δήμου μας, όπως σε εθνικές και τοπικές επετείους, βραβεύσεις σε διαγωνισμούς,  υποδοχής νέου έτους, ονοματοδοσίες, υποδοχές επισκεπτών, αντιπροσωπειών  τόσο του δήμου όσο και άλλων Φορέων της πόλης, κά. Πρόσφατα μάλιστα κατασκευάστηκε μνημείο, σε συνεργασία με τη Δ/νση Τ.Υ. του Δήμου,  στην πλατεία  της Αγροτικής και Λαϊκής Εξέγερσης της  2ας  Φεβρουαρίου,  τα αποκαλυπτήρια της  οποίας θα πραγματοποιηθούν  στο προσεχές διάστημα.

 

Στον τομέα των Αδελφοποιήσεων  αναθερμάναμε τις επαφές – σχέσεις με τις αδελφοποιημένες πόλεις  και προχωρήσαμε σε νέες αδελφοποιήσεις. Ενδεικτικά:

 

Κορυφαία προσφορά από την αδελφοποιημένη πόλη Άμπεργκ της Γερμανίας, η κατασκευή μιας σύγχρονης και πιστοποιημένης παιδικής χαράς στην τοποθεσία «Πράσινη Γωνιά» και σε πλατεία που ονομάστηκε «πλατεία Άμπεργκ». Επίσης οργανώσαμε επίσκεψη πολυμελούς αντιπροσωπείας στην ομώνυμη πόλη της Γερμανίας.

Έπειτα από πολλά χρόνια αποστολή του Δήμου Τρικκαίων επισκέφτηκε την αδελφοποιημένη πόλη Πιάτιγκορσκ της Ρωσίας και συζητήθηκαν εκ νέου η διεύρυνση της συνεργασίας με την ήδη αδελφοποιημένη πόλη.

Αδελφοποιηθήκαμε με το Δήμο Αντιπάρου. Ο Δήμος Τρικκαίων ενίσχυσε το Δήμο Αντιπάρου καταθέτοντας 4 μελέτες τεχνικών έργων.

Πρόσφατα σε μια συγκινητική τελετή  υπογράφηκε το Πρωτόκολλο  Αδελφοποίησης   του Δήμου Τρικκαίων με το Δήμο Δρόπολης της Αλβανίας.

Αποφασίσαμε την κατ΄ αρχήν έγκριση  αδελφοποίησης του Δήμου Τρικκαίων με το Δήμο ΄Υψωνα (Λεμεσού) της Κύπρου. Πρόσφατα εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών για την αδελφοποίηση των δύο Δήμων. Στο προσεχές μέλλον θα προχωρήσουμε στην υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης.

 

  4Η ΕΝΟΤΗΤΑ : ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Υπογράψαμε  Προγραμματική Σύμβαση για τον Ενιαίο φορέα τουρισμού με τους υπόλοιπους Δήμους του Ν. Τρικάλων και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Ανακαινίστηκε το εσωτερικό του ρολογιού του φρουρίου με μόνιμη έκθεση ιστορικής αναφοράς των Τρικάλων.

Ενισχύσαμε με έντυπο υλικό προβολής της πόλης και του Δήμου μας, με στοχευμένες πληροφορίες για αστικό τουρισμό, ποδηλατοδιαδρομές και άλλα χρηστικά στοιχεία,  το τουριστικό περίπτερο (INFOPOINT) .

Συνεργαστήκαμε με  όλους τους φορείς της πόλης ( επισιτισμού,  ξενοδοχείων, εμπορικού συλλόγου και επιμελητηρίου), για την καλύτερη προβολή της πόλης κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Τα Τρίκαλα έγιναν οικογενειακός και σχολικός προορισμός.

 

  5Η ΕΝΟΤΗΤΑ : ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΓΡΑΜΜΗ ΔΗΜΟΤΗ

Ο Δήμος Τρικκαίων προκειμένου να διευκολύνει τους δημότες έτσι ώστε να μεταφέρουν και να γνωστοποιούν προς άμεση επίλυση καθημερινά τους προβλήματα, που μπορούν να επιλυθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου, έχει θέση σε λειτουργία τη Γραμμή Δημότη. Η Γραμμή του Δημότη λειτουργεί στον τηλεφωνικό αριθμό 2431020000 (με απλή χρέωση) και είναι διαθέσιμη για την εξυπηρέτηση των δημοτών καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 8.00 το πρωί με 8.00 το βράδυ».

Η Ντίνα Δήμα κατέληξε δηλώνοντας έτοιμη να προσφέρει απ’ όποιο μετερίζι της ζητηθεί για το Δήμο και τον τόπο.

Exit mobile version