Ροή Τοπικά

Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου κόμβου επί της ε.ο. Τρικάλων-Καρδίτσας

Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος στη διασταύρωση της ε.ο. Τρικάλων-Καρδίτσας με τον περιφερειακό.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες και διαμορφώνονται οι χώροι που αφενός θα εργαστούν τα συνεργεία, αφετέρου θα διοχετευτεί η κίνηση.

Η κατασκευή του κόμβου είναι ιδιαίτερα περίπλοκη καθώς απ’ το σημείο διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες αυτοκίνητα και η κίνηση είναι συνεχής. Παρόλα αυτά, επειδή είναι πρόσφατο και το παράδειγμα του κόμβου στο «Μύλο Τσαγκάδα» που έγινε σε ανάλογες συνθήκες, θεωρείται πως κατασκευαστεί γρήγορα (εντός 3-4 εβδομάδων).

Είναι ο πέμπτος κόμβος που κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσα σε λίγους μήνες, καθώς έχουν προηγηθεί αυτοί του Ριζαριού, του ΤΕΦΑΑ, του «Μύλου Τσαγκάδα» και της εισόδου της Φαρκαδόνας, ενώ έπονται άλλοι πέντε σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής μας:

-Εθνική οδός Τρικάλων – Λάρισας με οδούς προς Τρίκαλα, Πύλη και Μεγαλοχώρι (περιοχή Μεγαλοχωρίου),

– Διασταύρωση Εθνικής οδού Τρικάλων – Ιωαννίνων με  τοπικές οδούς στην είσοδο Μαλακασίου

– Διασταύρωση επαρχιακής οδού Βαλτινού – Δενδροχωρίου με οδό προς Διαλεχτό και λοιπές τοπικές οδούς

– Διασταύρωση οδού από Εθνική οδό Τρικάλων – Καλαμπάκας προς Σαρακίνα με οδό προς Περιστέρα και λοιπές τοπικές οδούς,

– Διασταύρωση νέας γέφυρας στην είσοδο του Δ.Δ. Θεόπετρας με τοπικές οδούς.

«Πρόκειται για ακόμη ένα σημαντικό έργο για την ασφαλέστερη επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και την μεταφορά των εμπορευμάτων» λένε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο αναπληρωτής αυτού, αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης: «Η κατασκευή των κόμβων αυτών κρίθηκε απαραίτητη λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου και της αναμονής των οχημάτων στα υφιστάμενα φανάρια. Με τους κυκλικούς κόμβους, που πρόκειται να κατασκευαστούν, εξυπηρετείται καλύτερα η κυκλοφορία και μειώνεται η πιθανότητα των ατυχημάτων. Είναι ακόμα ένα έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας που ρίχνει χρήμα στην τοπική οικονομία και δημιουργεί θέσεις εργασίας».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης