Τοπικά

Ξεκίνησε περιοδείες δυνατά, καθαρά, σταράτα ο Σινάνης (φώτο)

πό τα χωριά των Χασίων  Άγιο Δημήτριο, Σκεπάρι και Γάβρο επέλεξε να ξεκινήσει τις περιοδείες του ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων Χρήστος Σινάνης.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr  ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» συνομίλησε με τους κατοίκους των χωριών, καθώς και με εκπροσώπους της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χασιωτών «Τα Χάσια», οι οποίοι τον ευχαρίστησαν ιδιαίτερα για τo αναρριχητικό Κέντρο, έργο που περίμεναν περισσότερο από μια δεκαετία.

Γνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του έργου αυτού και τη συμβολή του στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η Δημοτική Αρχή Σινάνη για ένα έργο που ήταν καθολική απαίτηση όλων των Χασιωτών αγωνίστηκε και τα κατάφερε.

Ο δήμαρχος κατέθεσε πλήρη φάκελο και δρομολόγησε την πολυπόθητη χρηματοδότηση μέσω του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER της ΟΤΔ Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. για το έργο «Κέντρο Αναρρίχησης και Αξιοποίησης Βράχων Αγίου Δημητρίου και Γάβρου της Δημοτικής Ενότητας Χασίων του Δήμου Μετεώρων», συνολικού προϋπολογισμού 430.000,00€.

Αναφέροντας μάλιστα τα μελλοντικά του σχέδια για τα Χάσια ο Χρήστος Σινάνης, μίλησε για την ανάδειξη των περιπατητικών μονοπατιών των Μετεώρων που θα συνδεθούν με το αναρριχητικό Κέντρο.

Βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής Σινάνη είναι οι νέοι του Δήμου να συνεχίζουν να ζουν στον τόπο που γεννήθηκαν, που μεγάλωσαν και που αγαπούν. Να μπορούν να ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και τον τουρισμό και πάνω από όλα να μπορούν να μεγαλώνουν τις οικογένειές τους σε χωριά που δεν υστερούν σε τίποτα των πόλεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώνεται η ανακατασκευή της παιδικής χαράς στον Γάβρο, με νέα όργανα και κατάλληλο εξοπλισμό σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις τεχνικές προδιαγραφές για τη λειτουργία των παιδικών χαρών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης