Ροή Τοπικά

Ξεκίνησε το συνέδριο για το μέλλον των Δήμων, στα Τρίκαλα (φώτο)

Παρουσία δεκάδων δημάρχων και αυτοδιοικητικών στελεχών απ’ όλη τη χώρα άνοιξαν σήμερα το πρωί οι εργασίες του 1ου Plug & Play Συνεδρίου Restart mAI City, που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων.

Στόχος του συνεδρίου που πραγματοποιείται στο Μύλο Ματσόπουλου είναι να καταγραφούν οι απόψεις και οι προτάσεις για μια «Έξυπνη και Βιώσιμη Πόλη».

Ο οικοδεσπότης δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου άνοιξε τις εργασίες καλώντας τους συναδέλφους του να δουν μαζί το μέλλον για τις πόλεις που θα είναι φιλικές προς τους κατοίκους της και θα τους παρέχουν δυνατότητες μέσα από τις νέες τεχνολογίες. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «πάντα ήταν και θα είναι θέμα και οι λάμπες και οι λακκούβες και η καθημερινότητα, όμως σήμερα καλούμαστε να δώσουμε το στίγμα για τη στρατηγικής ανάπτυξης που πρέπει να εφαρμόσουμε στα επόμενα χρόνια».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος τόνισε ότι «για να υπάρχουν έξυπνες πόλεις και τεχνολογίες, θα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι. Και θα πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να έχουν δουλειές. Αυτό κάνουμε σαν Περιφέρεια, γι’ αυτό ολοκληρώνουμε όλα τα μεγάλα έργα υποδομής και γι’ αυτό φωνάζουμε για την κλιματική αλλαγή που ερημώνει τους τόπους μας. Φωνάζουμε για την ανάγκη να λειτουργήσει άμεσα το φράγμα της Μεσοχώρας και να αναλάβουμε εμείς, σαν Περιφέρεια, να ολοκληρώσουμε την εκτροπή του Άνω Ρου του Αχελώου. Χωρίς τους ανθρώπους δεν υπάρχει μέλλον. Εδώ είμαστε για να συνεργαζόμαστε σταθερά με το Δήμο Τρικκαίων και να στηρίζουμε εμπράκτως την προσπάθεια εξέλιξης».

Ακολούθως ξεκίνησαν οι εργασίες του Συνεδρίου, απόντος του υπουργού Εσωτερικών Δημήτρη Θεωδορικάκου που δεν κατέστη δυνατόν να έρθει.

Μίλησε ο Τρικαλινός υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, ενώ στον κατάλογο ομιλητών ήταν πολιτικοί και τεχνοκράτες όπως οι

 

Γ. Γεωργαντάς. Αλ. Σδούκου, Δημ. Σκάλκος, Γ. Σταμάτης, Αντ. Τζωρτζακάκης, Λεων. Χριστόπουλος, Αντζ. Γκερέκου.  Εκπρόσωποι κορυφαίων εταιρειών διεθνώς και στη χώρα μας, σε τομείς τεχνολογίας και ανάπτυξης, όπως Cisco Hellas, Protergia Mytilineos SA, Vodafone Ελλάδας, SingularLogic, Novoville, SPACE HELLAS, OTE, CTO ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Α.Ε., ERTICO ITS Europe, REBORRN, MINDHAUS, Τράπεζα Τροφίμων, IntelliSoft, GlobiLED και πολλών άλλων από τομείς μάρκετινγκ, επικοινωνίας, σχεδιασμού ανάπτυξης. Επίσης, εκπρόσωποι φορέων ή συνεργειών Δήμων και φορέων, Δήμαρχοι και στελέχη εταιρειών και εκπρόσωποι φορέων ανάπτυξης από ελληνικά ΑΕΙ.

Θεματολογία

Ηθεματολογία του Συνεδρίου έχει συνδεθεί τόσο με την Αστική Ατζέντα της Ε.Ε., όσο και με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Τις δύο πρώτες ημέρες του Συνεδρίου οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τις πολιτικές και τις πρωτοβουλίες σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Την τρίτη ημέρα, οι σύνεδροι θα γνωρίσουν, θα ενημερωθούν και θα συζητήσουν για το σύνολο των εφαρμογών και λύσεων που έχουν σχεδιασθεί και υλοποιηθεί στον Δήμο Τρικκαίων (εφαρμογές Smart Trikala, ΜΕΑ, GiSeMi, Activage, κ.λπ.).

 

On line

Στο συνέδριο χρησιμοποιείται πλήθος τεχνολογικών λύσεων και προτάσεων που θα παρουσιαστούν αναλυτικά, ενώ ορισμένες εφαρμογές διεκδικούν δάφνες πρωτοτυπίας και ευρηματικότητας.

Η συνεχής ενημέρωση με ζωντανή κάλυψη θα γίνεται από την ιστοσελίδα του συνεδρίου http://restartmaicity.com, την ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων https://trikalacity.gr/και από το κανάλι του Δήμου Τρικκαίων στο youtube.

Το συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και της ΚΕΔΕ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης