Τοπικά

Ξεκινάει το φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα

Τον ένα αιώνα από την Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση τιμά φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» με σύνθημα: «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισε τον κόσμο “το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς”», εμπνευσμένο από στίχους του ποιητή της Επανάστασης, Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι.

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία, που έφερε για πρώτη φορά την εργατική τάξη νικηφόρα στην εξουσία, κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινωνικοποίησε τα μέσα παραγωγής. Έλυσε προβλήματα των εργαζομένων πραγματοποιώντας τεράστια βήματα στην άνοδο του επιπέδου της λαϊκής ευημερίας. παρ’ όλες τις αδυναμίες και τα λάθη υπήρξε μια ζωή χωρίς το άγχος της ανεργίας, μια ζωή με εξασφαλισμένη δουλειά, Υγεία, Παιδεία, με στέγη – ρεύμα – νερό με ελάχιστο αντίτιμο, με όλες τις προϋποθέσεις ένας νέος να κάνει οικογένεια όταν το επιλέξει. Απέδειξε ότι το μέλλον της νεολαίας δεν μπορεί να είναι η εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, ο πόλεμος, η προσφυγιά. Ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι τα πράγματα δεν είναι στατικά, ότι η ιστορία της ανθρωπότητας προχωράει προς τα μπρος, αρκεί να πάρουμε μέτρα κι εμείς!

Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που αναρωτιούνται καθημερινά αν μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, αν αλλάζει η κατάσταση που ζούμε και το πώς; Απαντάμε αποφασιστικά : Ναι, ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει. Αυτό έχει αποδείξει η Ιστορία με κορυφαίο φωτεινό παράδειγμα τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία .

Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από τους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού όλου του κόσμου για να γίνουμε πιο ικανοί στην πάλη μας σήμερα, να οπλιστούμε με αντοχή για τις μελλοντικές μάχες μέχρι την τελική νίκη!

Με τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ δίνουμε δυναμική απάντηση στο χυδαίο αντικομμουνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσπάθειά της να εξισώσει τον κομμουνισμό με το φασισμό , στην προσπάθειά να αθωώσει , εν τέλει, το αποκρουστικό τέρας του ναζισμού. Δίνουμε απάντηση στον πρωτόγονο αντικομμουνισμό των ελληνικών αστικών κομμάτων , που ξεθάβουν σάπιες και αποτυχημένες θεωρίες για να συκοφαντίσουν το κομμουνιστικό κίνημα , την προσφορά που είχε στην ταξική-κοινωνική απελευθέρωση , να συκοφαντίσουν την προσφορά του  σοσιαλισμού  που γνώρισε η ανθρωπότητα.

Με τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα στείλουμε το μήνυμα ότι δε δίνουμε καμιά ανοχή στον αντικομμουνισμό και τους εκπροσώπους του.  Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο αντικομμουνισμός αυτός προετοιμάζει το έδαφος για νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, για παραπέρα χτύπημα των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, ένταση των μέτρων καταστολής, περιορισμού δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, νέο γύρο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

Δυναμώνουμε  την πάλη τους ενάντια στον αντικομμουνισμό, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που συνδέεται με την πάλη για να απαλλαγεί οριστικά η εργατική τάξη, ο λαός μας, από όλα τα δεσμά της εξουσίας του μονοπωλιακού κεφαλαίου και να βαδίσει το δικό του δρόμο.

Οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών που νιώθουμε αγανάκτηση και δεν συμβιβαζόμαστε με τη ζωή και το μέλλον που μας ετοιμάζουν, έχουμε συμφέρον να σκεφτούμε «έξω από τα όρια του συστήματος», να βαδίσουμε μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην πάλη για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας που θα μπορεί να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καλούμε λοιπόν τον λαό και την νεολαία τoυ νομού να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του μεγαλύτερου πολιτικού και πολιτιστικού γεγονότος που εδώ και 43 χρόνια ταξιδεύει από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα.

Καλούμε την νεολαία σε ένα Φεστιβάλ που βάζει στο επίκεντρο της συζήτησης το πώς μπορούν να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας, που δίνει βήμα στην ερασιτεχνική δημιουργία, που χτίζεται με την εθελοντική προσφορά χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ, που δεν έχει την ανάγκη για σπόνσορες και χορηγούς.

 

Στην τελική ευθεία για τις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ

 

Φτάσαμε στη τελική ευθεία για τις κεντρικές εκδηλώσεις στα Τρίκαλα μετά από μια σημαντική προφεστιβαλική δραστηριότητα. Το προηγούμενο διάστημα συμμετείχαμε μαζικά στο πανελλαδικό αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ, που φέτος για 26η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα, διοργανώσαμε και φέτος τις θερινές cine-προβολές που στο υπαίθριο θεατράκι του Ληθαίου, το Μαθητικό Φεστιβάλ και τη δραστηριότητα των μαθητών  ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά κα

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα διεξαχθούν την

Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη στο γνώριμο και φιλόξενο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου.

 

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 7:30 το απόγευμα και το   πρόγραμμα έχει  του αναλυτικά ως εξής:

 

 

►Στη κεντρική εξέδρα:

 

 

20:15  Μουσικό Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης σε ενορχήστρωση του Δημήτρη Φωτιάδη.

21:15 Πολιτική Ομιλία με τον Κ. Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

22:15-01:00 Συναυλία με το Χρήστο Θηβαίο.

 

Στο χώρο θα λειτουργήσουν:

► Εργατικό στέκι:  Με αφιέρωμα στις κατακτήσεις των εργαζομένων στο σοσιαλισμό σε σχέση με σήμερα. Στις 19:30,στο εργατικό στέκι,  θα γίνει συζήτηση με θέμα:  «Παλεύοντας στην καθημερινότητα για το ανέφικτο ή για τις σύγχρονες ανάγκες μας».

► Μαθητικό στέκι, όπου στις 19:30 θα διεξαχθεί rap challenge (διαγωνισμός ρίμας) ενάντια στο φασισμό και στο ρατσισμό.

► Έκθεση με θέμα: « Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό»

► Παιδότοπος-χώρος δημιουργίας των μικρών μας φίλων  με το δικό του πρόγραμμα, όπου

19.30-20.15 : Παίζουμε ,ζωγραφίζουμε, σκεφτόμαστε με θέμα «Ποιοι φέρνουν τους πολέμους ;»

20.15 -21.15: Παράσταση από το θέατρο σκιών του Κοσμά  Παναγιώκα

 

►Βιβλιοπωλείο

►Ταβέρνα – μπαρ

T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ
28/8/2017

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης