Ροή Τοπικά

Ξεκινάνε τα έργα ολοκλήρωσης του Ε-65. Καλά νέα από Χαρίτση στα Τρίκαλα

Εντός των προσεχών εβδομάδων εγκαθίσταται ο εργολάβος για το τμήμα Ξυνιάδα-Λαμία και μέχρι αρχές του έτους, πιθανόν οι εξελίξεις στο τμήμα Καλαμπάκα-Εγνατία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος βρέθηκε στα Τρίκαλα για διήμερο επίσκεψη ενημέρωσε σχετικά ότι ο φάκελος έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης «αναμένεται η ανακοίνωση εντός των ημερών ή εβδομάδων και εγκαθίσταται ο εργολάβος στο Νότιο τμήμα».

Αυτό αναμένεται να συμβεί μέχρι το τέλος του έτους και αμέσως μετά ξεκινούν οι διαδικασίες για το Βόρειο Τμήμα, Καλαμπάκα-Εγνατία Οδός (μέσω Κηπουριού Γρεβενών). Εκεί εκτιμάται πως τα έργα θα ξεκινήσουν εντός του 2019, καθώς ξεπεράστηκαν επίσης όλα τα εμπόδια.

Ο υπουργός έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τους τέσσερις δημάρχους του Νομού, Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, Καλαμπάκας Χρήστο Σινάνη, Πύλης Κώστα Μαράβα και Φαρκαδόνας Θανάση Μεριβάκη.

Άκουσε δε με προσοχή τα αιτήματα αυτών, προώθηση σημαντικών έργω μέσω ΕΣΠΑ για την πόλη των Τρικάλων, αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ στην Καλαμπάκα (προορίζεται για Δημαρχείο), φράγμα Μεσοχώρας και μονοπάτι των γεφυριών στη Πύλη και φράγμα Νεοχωρίτη στην περιοχή της Φαρκαδόνας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης