Τοπικά

Ξεκινάνε τα έργα ύψους 585.000 €, στη λαϊκή αγορά των Τρικάλων

Συγκροτείται η επιτροπή που θα αναδείξει τον ανάδοχο του έργου.

Η αναβάθμιση της λαϊκής αγοράς των Τρικάλων είναι ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου.

Θεωρείται και έτσι είναι πως με την ολοκλήρωση των έργω θα αλλάξει όλη η αισθητική, αλλά και η ίδια η λειτουργία της πόλης. Το έργο αγγίζει τις 585.000 € συνολικά και μεταξύ άλλων προβλέπει:

Ο Δήμος Τρικκαίων θα δώσει από δικούς του πόρους 380.730€ (όπως εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο) και θα ενισχυθεί με 204.270 € από το «Πράσινο Ταμείο». Αυτή η απόφαση έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Απριλίου 2019 στον Δήμαρχο Τρικκαίων. Πρόκειται τον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση 2019» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του εν λόγω Ταμείου.
Τα χρήματα θα δοθούν για:

α) Επέκταση πλακοστρώσεων  σε όλες τις νησίδες, δημιουργώντας άνετα πεζοδρόμια πλάτους 5-5,35 μ., με νέες πλάκες μωσαϊκού τύπου.

β) Τοπικές διαπλατύνσεις των πεζοδρομίων στις διασταυρώσεις. Εξασφαλίζονται χώροι στάθμευσης και ενοποίηση των πεζοδρομίων επί της οδού Πλούτωνος, με την οποία θα διασφαλίζεται και η διέλευση των οχημάτων στο σημείο αυτό.

γ) Ενοποίηση των τριών νησίδων και κατάργηση του εγκάρσιου δρόμο, με νέα πλατεία, που δίνει τη δυνατότητα και για άλλες χρήσεις (περιοδικές εκθέσεις, δρώμενα πολιτισμού και αναψυχής) στις ώρες μη λειτουργίας της λαϊκής αγοράς.

δ) Διευθέτηση του χώρου των πάγκων των παραγωγών, που θα είναι πλέον ενιαίοι .

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης