Τοπικά

Ξεκινούν τα έργα για τον βιολογικό στο Καλονέρι

Ένα αίτημα ετών και μια ουσιαστική προσπάθεια, έφεραν αποτέλεσμα. Το Καλονέρι του Δήμου Τρικκαίων αποκτά βιολογικό καθαρισμό! Πρόκειται για έργο που θα επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα ο αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του χωριού και για το οποίο η μέριμνα του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και των διοικήσεων της ΔΕΥΑΤ τα τελευταία χρόνια, ήταν συνεχής. Μάλιστα πρόκειται για τον πρώτο βιολογικό καθαρισμό εκτός της πόλης των Τρικάλων, δίνοντας λύσεις στο πρόβλημα των λυμάτων της περιοχής.

Η σχετική σύμβαση με τον εργολάβο (ΒΕΡΜΙΟΝ Α.Τ.Ε.) υπογράφτηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ κ. Χρήστο Αναστασίου στις 31 Οκτωβρίου 2019. Το έργο έχει προϋπολογισμό  270.000 € και ονομάζεται «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) οικισμού Καλονερίου Τρικάλων».

Η κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Καλονερίου είναι δυναμικότητας 300 ΙΑ με τον αγωγό προσαγωγής των λυμάτων μήκους 500μ και διάθεση καθαρών μήκους 80μ. Η ΕΕΛ αποτελείται από προκατασκευασμένη μονάδα MBBR δυναμικότητας 300 ΙΑ με βιολογική και τριτοβάθμια επεξεργασία με τις συνοδευτικές δεξαμενές από σκυρόδεμα (εξισορρόπηση, θάλαμος ενδιάμεσος και καθαρών και τον λοιπό εξοπλισμό (φυσητήρες, εσχάρωση, αντλίες), τον οικίσκο-μηχανοστάσιο με τον ηλεκτρικό πίνακα και Η/Ζ και τα βασικά έργα υποδομής και διαμόρφωσης του χώρου. Το έργο θα κατασκευαστεί, θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία επί 6 μήνες και θα παραδοθεί σε πλήρη και κανονική λειτουργία σε δώδεκα (12) μήνες.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης