Τοπικά

Οι δράσεις του Ερυθρού Σταυρού Τρικάλων, κατά το μήνα Μάιο

v  Πραγματοποιήθηκε ην Τρίτη 14 Μαΐου 2019, μία πολύ όμορφη και συγκινητική εκδήλωση με θέμα «Η δύναμη της προσφοράς και του εθελοντισμού» στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης»  από το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων.  Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου, εκπρόσωποι του Δήμου και  Φορέων εθελοντισμού, καθώς και πλήθος συμπολιτών, υποδέχθηκαν με χαρά και συγκίνηση τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» από το Διμήνι Μαγνησίας, μαζί με τους λειτουργούς και εθελοντές του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που στηρίζουν με αγάπη, αφοσίωση, φροντίδα και προστασία το μεγάλωμα παιδιών που έχουν βρεθεί σε κίνδυνο, ή έχουν βιώσει έντονα τραυματικά γεγονότα στη ζωή τους, στο πιο ζεστό και φιλόξενο Σπίτι, το πρότυπο Κέντρο Παιδικής Προστασίας της Κιβωτού του Κόσμου. Στην έναρξη της εκδήλωσης, μαθήτριες παρουσίασαν στο κοινό τον σκοπό της διοργάνωσης και το βαθύτερο και ουσιαστικό νόημα της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Προσκεκλημένοι στο βήμα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Ά. Αναστασίου, ο  πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων και συντονιστής της Ομάδας Εθελοντών, κ. Μιχάλης Λάππας και η πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρικάλων κα Βανέσα Μηλιώνη, απηύθυναν τους δικούς τους χαιρετισμούς, τονίζοντας την αξία του εθελοντισμού και τη σημασία της ανάληψης τέτοιων πρωτοβουλιών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος κ. Δ. Αναστασίου με Εθελοντές.

v  Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Τρικάλων με Εθελοντές και τον Αντιπρόεδρο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων παρείχαν υγειονομική κάλυψη στο Μουσικό Αφιέρωμα στην Ευανθία Ρεμπούτσικα, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.

v  Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων οι Ά Παντρικαλινοί Αγώνες Στίβου ΑμεΑ. Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Τρικάλων, με την Νοσηλεύτρια και Εθελοντές, κάλυψαν υγειονομικά τους αγώνες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ». Η συμβολή τους ήταν καθοριστική στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

v  Την Τρίτη 21 και Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Τρικάλων, με την Νοσηλεύτρια και Εθελοντές ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των διοργανωτών παρείχαν υγειονομική κάλυψη στο 17ο Τουρνουά Μπάσκετ των φοιτητών του ΤΕΦΑΑ, στο Δημοτικό κλειστό γήπεδο Τρικάλων.  Πλήρως εξοπλισμένοι, αντιμετώπισαν όλους τους τραυματισμούς με απόλυτη επιτυχία.

v  Το Σάββατο 25 Μαΐου 2019, η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Τρικάλων, με την Νοσηλεύτρια και Εθελοντές, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σ.Ο.Α.Τ. για υγειονομική κάλυψη στους αγώνες TAEKWONDO BABY CUP 2019, στο Δημοτικό κλειστό γήπεδο Τρικάλων και ο Σ.Ο.Α.Τ. τους βράβευσε για την προσφορά τους.

v  Το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαΐου 2019, Εθελοντές Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Τρικάλων, ανταποκρίθηκαν σε αίτημα των  Εθελοντών της Εταιρείας για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Τρικάλων) και συμμετείχαν σε εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, όπου μαζί με τους συνεργάτες της Lifewalkers, στόλισαν την κεντρική γέφυρα των Τρικάλων με πορτοκαλί μπαλόνια, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό για την Εταιρία και την Παγκόσμια ημέρα και το βράδυ η όμορφη και πολυσύχναστη γέφυρα φωτίστηκε πορτοκαλί, το χρώμα της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, προς τιμήν της ημέρας, δίνοντας έτσι μια ιδιαίτερη ομορφιά και συμβολισμό στην εκδήλωση.

v    Κατά την διάρκεια του μήνα, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδεύσεις  Πρώτων Βοηθειών στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας, στο 9ο &17ο  Δημοτικό  Σχολειό Τρικάλων. Στο Γυμνάσιο και Λύκειο Οιχαλίας, στο Γυμνάσιο Πύλης στο 4ο Λύκειο Τρικάλων, στο Σχολείο Δεύτερης  Ευκαιρίας,  ενώ παράλληλα γινόταν ενημέρωση για τον Ερυθρό Σταυρό και τις δράσεις του.

v  Ολοκληρώθηκε η Εκπαίδευση 16 νέων Εθελοντών Νοσηλευτικής του Τμήματος. Οι Εθελοντές, αφού παρακολούθησαν το θεωρητικό μέρος της εκπαίδευσής το οποίο διδάχτηκαν από γιατρούς της πόλης αμισθί, στη συνέχεια πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και συγκεκριμένα στις Παθολογικές, Χειρουργικές Κλινικές και στα Επείγοντα Περιστατικά, όπου την εποπτεία τους είχε η Νοσηλεύτρια – Εκπαιδεύτρια του Τμήματος. Οι Εθελοντές, λαμβάνουν άρτια εκπαίδευση, με σκοπό την προσφορά προς τον συνάνθρωπο, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν κάτω από δύσκολες συνθήκες στις απαιτήσεις  ενδεχόμενων αναγκών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης