Τοπικά

Οι θέσεις του Βαλάντη Τσιούτσια στα κρίσιμα ζητήματα του Δήμου Πύλης

Οι προτάσεις της παράταξης «Πύλη ΑΞΙΩΝ» στην Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλης στις 10-12-2019.

Στα προημερησίας διάταξης θέματα, επισημάναμε τα παρακάτω:

·         Με αφορμή τα πρόσφατα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου, τονίσαμε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην τουριστική προβολή του Δήμου και την έντυπη καταγραφή των αξιοθέατων της περιοχής μας. Η πρότασή μας βρήκε σύμφωνη τη Δημοτική Αρχή και δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

·         Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του ορεινού όγκου είναι η απώλεια τηλεοπτικού σήματος, καθώς δε λειτουργούν οι αναμεταδότες. Η απάντηση της Δημοτικής αρχής ήταν ότι οι πολίτες δεν πρέπει να τα περιμένουν όλα από το Δήμο και να πληρώσουν «τηλεοπτικό πιάτο» για να πιάνουν όλα τα κανάλια.

·         Επιπλέον τέθηκαν από τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης επιμέρους ζητήματα Τοπικών Κοινοτήτων και παράπονα πολιτών.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης υπερψηφίσαμε τις περισσότερες προτάσεις της Δημοτικής Αρχής. Διαφωνήσαμε στα παρακάτω:

·         Στο θέμα «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Πύλης» στο πρώην σκοπευτήριο του Δήμου Πύλης, διαφωνήσαμε ως προς το λόγο αναβολής του θέματος θεωρώντας πολύ φθηνή τη δικαιολογία του Δημάρχου. Επιπλέον ζητήσαμε να δεσμευτεί το Δημοτικό Συμβούλιο το πρώην σκοπευτήριο πρέπει να ανακατασκευαστεί και να λειτουργήσει ξανά ως σκοπευτήριο, λειτουργώντας παράλληλα και το Δημοτικό αναψυκτήριο.

·         Στο θέμα «Κατασκευή γηπέδου Παλαιομοναστήρου Δήμου Πύλης», προϋπολογισμού 1.350.000 ευρώ, θεωρήσαμε υπερβολικό το ποσό κατασκευής ενός ημιτελούς έργου, δεδομένου ότι στην τεχνική μελέτη δεν αναφέρονται κερκίδες και αποδυτήρια. Λαμβάνοντας στοιχεία από το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2020, θεωρήσαμε ότι με τα ίδια χρήματα μπορεί να γίνει ανακατασκευή του υπάρχοντος γηπέδου Παλαιομοναστήρου, να κατασκευαστεί σε κοντινή απόσταση Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιομοναστήρου και να συντηρηθεί το σύνολο των γηπέδων που υπάρχουν στο Δήμο Πύλης εξοπλίζοντάς τα επιπλέον με κερκίδες. Τη συγκεκριμένη πρόταση καταθέσαμε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία και απορρίφθηκε.

·         Στο θέμα «Ψήφιση τεχνικού προγράμματος Δήμου Πύλης οικ. έτους 2020», μειοψηφήσαμε θεωρώντας το όλο πρόγραμμα, από τη φύση του πλασματικό.

Η «Πύλη ΑΞΙΩΝ» σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, αναδεικνύει τα προβλήματα, προβάλλει τις θέσεις της και καταθέτει τις προτάσεις της, με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου Πύλης και των Δημοτών.

 

Με εκτίμηση,

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης

Δήμου Πύλης

Βαλάντης Τσιούτσιας

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης