Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι νέοι διευθυντές Εκπαίδευσης των Τρικάλων. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr ο Χρήστος Τρικάλης παραμένει διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης, ενώ αποχωρεί η Μαρία-Ελένη Ξυνοπούλου και στη θέση της αναλαμβάνει διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης ο Αλέξανδρος Καπανιάρης.
Το βιογραφικό του νέου διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων
Ο Αλέξανδρος Καπανιάρης είναι διδάκτορας του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αντικείμενο την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την παραγωγή ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού (ψηφιακή λαογραφία). Έχει σπουδάσει πληροφορική στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας – Τμήμα Πληροφορικής ως Μηχανικός Πληροφορικής Τ.Ε., Ελληνικό Πολιτισμό στο προπτυχιακό τμήμα του Ε.Α.Π., στο τμήμα Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό, παιδαγωγικά στην ΑΣΠΑΙΤΕ Θεσσαλονίκης, ενώ οι μεταπτυχιακές σπουδές του αφορούν τα πολυμέσα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και τα Σύγχρονα Περιβάλλοντας, Μάθησης και Παραγωγής Διδακτικού Υλικού στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αυτή την περίοδο είναι Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Τμήμα Ιστορίας & Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με θέμα την αρχειακή εθνογραφία σε σχέση με την οπτική των νέων τεχνολογιών (διαδίκτυο).
Έχει συγγράψει πάνω από τριάντα έργα (μονογραφίες, συλλογικοί τόμοι, επιμέλεια εκδόσεων) σε ζητήματα λαϊκού πολιτισμού, εκπαίδευση και Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών. Επίσης έχει συμμετοχή σε δεκάδες ελληνικά και διεθνή συνέδρια καθώς επίσης και συγγραφή άρθρων σε διεθνή περιοδικά. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών φορέων εκπαίδευσης και πολιτισμού, ενώ έχει εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και σε πολιτιστικούς φορείς.
Έχει διδάξει στο Χειμερινό Εξάμηνο 2017-18 το μάθημα Συστήματα Ηλεκτρονικής Μάθησης και στο Εαρινό εξάμηνο 2017-18 το μάθημα Εφαρμογές Ψηφιακών Μέσων στην Εκπαίδευσης στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο 2018-2020 στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εξειδίκευσης «Δημιουργική Γραφή» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και διδάσκει το μάθημα «Ψηφιακή Αφήγηση στην Εκπαίδευση». Επιπρόσθετα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. «Στρατηγικές Ανάπτυξης της Εβηφικής Υγείας» και διδάξει σε συνδιδασκαλία το μάθημα «Εφηβεία & ΜΜΕ – Διαδίκτυο» τις διδακτικές ενότητες «Σχεδιάζοντας μαθησιακές εμπειρίες: Πολιτισμός & Διαδίκτυο. Διδακτική εμπειρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχει στην ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου (8 ακαδημαϊκά έτη) όπου δίδαξε Εκπαιδευτική Τεχνολογία – Πολυμέσα και Παιδαγωγικές Εφαρμογές Η/Υ καθώς και στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας.
Η συμβολή τους στις σύγχρονες λαογραφικές σπουδές μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης συνδέεται με την Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας του πολιτιστικού φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού όπου είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό του τριετούς προγράμματος «Εισαγωγή στην Επιστήμη της Λαογραφίας» που διεξάγεται με τη συνεργασία του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. και του Τμήματος Επιστημών & Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Παράλληλα είναι διδάσκων και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας.