Τοπικά

Οι πέντε ρυθμίσεις για καφετέριες και εστιατόρια, στα Τρίκαλα

Διπλάσιος εξωτερικός χώρος, μειωμένα δημοτικά τέλη, ακόμη και νέες πεζοδρομήσεις όπου κρίνεται απαραίτητο.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου από την πρώτη στιγμή εξεδήλωσε την πρόθεση να στηρίξει τον κλάδο της εστίασης με παρεμβάσεις πάντα στην έννοια του δικαίου. Στο πλαίσιο αυτό είχε συζητήσεις, ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ακόμη και στο ανώτατο επίπεδο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος ανέπτυξε το περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης για την στήριξη των καταστημάτων εστίασης.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr οι ρυθμίσεις συνοψίζονται ως εξής:

  1. Τα καταστήματα που διαθέτουν άδεια χρήσης κοινόχρηστων χώρων έχουν την δυνατότητα, σε συνεργασία με τον δήμο, να διπλασιάσουν τον χώρο που χρησιμοποιούν για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.
  2. Εάν είναι εφικτή η πεζοδρόμηση χώρων, οι δήμοι θα την αποφασίζουν σε συνεργασία με την αστυνομία, χωρίς όμως να υπάρχουν πρόσθετες κατασκευές ή ηχορύπανση.
  3. Ο επιπλέον χώρος στα καταστήματα εστίασης θα δίνεται χωρίς να χρεώνονται με επιπλέον δημοτικά τέλη.
  4. Προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι να υπάρχει ανοικτός διάδρομος για τους πεζούς (τουλάχιστον 1.80 m) και να μη παρεμποδίζεται η πρόσβαση και η διέλευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
  5. Στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η επέκταση χώρου, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να μειώσουν τα δημοτικά τέλη έως και 50%

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης