Τοπικά

Οι προτάσεις της Νικολέτας Τζιωρτζιώτη για την ανάπτυξη του Πρωτογενούς τομέα

Οι θέσεις της Υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου με τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

 

 

Η Νικολέτα Τζιωρτζιώτη, με καταγωγή και μόνιμη διαμονή την Φιλύρα, αποτελεί ακόμα μια νέα, αεικίνητη, δυναμική, ακούραστη και δοτική παρουσία στο ανανεωμένο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Συμμαχία υπέρ των πολιτών». Κατέρχεται ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στο πλευρό του Περιφερειάρχη των έργων Κώστα Αγοραστού, εμφορούμενη από φρέσκες ιδέες,διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς,αλλά και όραμα στην αναπτυξιακή τροχιά του Νομού Τρικάλων, αξιοποιώντας στο μέγιστο τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα που αυτός διαθέτει. Από τα βασικά πλεονεκτήματα αναμφίβολα είναι ο πρωτογενής τομέας,τον οποίο εκπροσωπεί ως επιχειρηματίας και τον θεωρεί ως «βαρύ χαρτί» και μοχλό ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, παρόλο τις δυσκολίες που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια με τις συνεχόμενες κρίσεις (οικονομική,υγειονομική, ενεργειακή) και τα έντονα ακραία καιρικά φαινόμενα (καύσωνες, πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς,παγετούς…). Πιστεύει πως αγρότης είναι ο ρυθμιστής του περιβάλλοντος και ο κτηνοτρόφος ο φροντιστής της φύσης.

Με αφορμή την πρωτόγνωρη κακοκαιρία Daniel, από την οποία η Θεσσαλία δοκιμάστηκε σκληρά, με μια θηριώδη καταστροφή από ένα πρωτόγνωρο καιρικό φαινόμενο που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν, ούτε θα μπορούσε να προβλεφθεί στην πλήρη ένταση και έκταση του, η Νικολέτα Τζιωρτζιώτη θέτει τον εαυτό της στην διάθεση των αρχών, με όλες της τις δυνάμεις, στην πρώτη γραμμή της μάχης, καθώς η μάχη συνεχίζεται και είναι δύσκολη σε όλα τα επίπεδα. Πρωτογενής τομέας: «Με τον Κ. Αγοραστό θέλουμε, ξέρουμε, μπορούμε να δημιουργήσουμε ξανά τον Πρωτογενή τομέα, να τον αναπτύξουμε και να τον κάνουμε πρωταγωνιστή. Ολοι μαζί θα 《ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ》 τονίζει χαρακτηριστικά η κα Τζιωρτζιώτη, η οποία είναι τελειόφοιτος της Σχολής Κρεάτων Λάρισας, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσ/νίκης,του τμήματος Τυροκομίας-Γαλακτοκομίας & κάτοχος βεβαιώσεων παρακολούθησης μιας σειράς σεμιναρίων που αφορούν την επιχειρηματικότητα, την συμβουλευτική & πώληση αγροτικών προϊόντων,την ενημερωση παρακολούθηση αγροτουρισμού υπαίθρου,την παρακολούθηση σεμιναρίου επεξεργασίας τροφίμων ελεύθερα γλουτένης. Με αρκετές γνώσεις & εμπειρία, όντας η ίδια ασχολούμενη στο κομμάτι του αγροκτηνοτροφικού τομέα,θεωρεί πως η σχέση του πρωτογενή τομέα και της τοπικής ανάπτυξης είναι άρρηκτη και διαχρονική. Η σύγχρονη αγροκτηνοτροφική παραγωγή μπορεί μέσα από σωστό σχεδιασμό να ανασυστήσει ένα νέο δυναμικό «επιχειρείν» που θα δώσει νέες θέσεις εργασίας, αλλά το σημαντικότερο θα κρατήσει στον τόπο τους νέους ανθρώπους. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εξάλλου, τους στηρίζει διαχρονικά, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, για να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση. Δηλώνει χαρακτηριστικά: «Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, με τεράστια δυνατότητα παραγωγής πλούτου,που ως Έλληνες ακόμη δεν έχουμε αντιληφθεί την αξία του,όσο κι όπως θα έπρεπε,ενώ βασικός στόχος,παράλληλα με την παραγωγή,αποτελεί ο μεταποιητικός τομέας σε μια σχέση καθετοποίησης με το πρωτογενές προϊόν για να επεκταθεί ο θεσμός από το χωράφι στο ράφι.Έίναι κρίμα ατυποποίητα προϊόντα υψηλής ποιότητας,να μην έχουν αναγνωσιμότητα.Η προβολή τυποποιημένων πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων με την δημιουργία μικρών υπαίθριων αγορών είναι μια λύση για τον κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο της περιοχής μας, ώστε να δώσει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα του. Έχοντας υπ ‘όψιν μου αυτά γι αυτό επέλεξα να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά στον δικό μου τόπο,στο χωριό μου την Φιλύρα,διαθέτοντας την δική μου αγροκτηνοτροφική μονάδα, παράγοντας τα δικά μου προϊόντα, πιστεύοντας πως η ανάδειξη του τόπου μας και η ταυτότητα της περιοχής μας μέσω του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία».

Έπιπλέον η κ. Τζιωρτζιώτη είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένη, διατελεί ενεργό μέλος του Συλλόγου《Δράση για την κοιλιοκάκη》 με έδρα την Θεσ/κη, ο οποίος έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο αυτοάνοσο αυτό νόσημα,για την καλύτερη πρόληψη και βελτίωση της υγείας τους. Θεωρεί την ενασχόλησή της με την τοπική αυτοδιοίκηση ως μια πολύ καλή ευκαιρία να μεταλαμπαδεύσει τις ιδέες και τις γνώσεις της στο ευρύ φάσμα των συνδημοτών της,είτε βρίσκονται στην αρχή τέτοιου είδους επιχειρηματικών σχεδίων,είτε είναι ήδη αγροτοκτηνοτρόφοι. Κι αυτό θα επιδιώξει από οποιαδήποτε θέση ευθύνης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης