Τοπικά

Ομάδες μητρικού θηλασμού στα Τρίκαλα

Στο πλαίσιο των δράσεων της Ομάδας Υγείας του Κ.Υ. Τρικάλων, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες των Τρικάλων, ότι σε συνεργασία με επαγγελματικούς φορείς/σωματεία της πόλης και το Δήμο Τρικκαίων, δημιουργούνται χώροι φιλικοί προς τις θηλάζουσες μητέρες, οι οποίοι επιτρέπουν και προάγουν τον μητρικό θηλασμό, όπως συμβαίνει σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.
Το μητρικό γάλα είναι αδιαμφισβήτητα η ιδανική, φυσική τροφή για τα βρέφη και κανένα άλλο γάλα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αξία του. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει αποκλειστικά μητρικό θηλασμό, για τους έξι πρώτους μήνες ζωής και συνέχιση του μητρικού θηλασμού έως και τα δύο χρόνια ή για όσο το επιθυμούν μητέρα – βρέφος. Ο θηλασμός είναι μια φυσιολογική πράξη μητρότητας που δεν υπακούει σε ωράρια και αυτό σημαίνει ότι ένα μωρό μπορεί να θηλάσει οποιαδήποτε ώρα και στιγμή και για όση ώρα επιθυμεί. Το αποτέλεσμα είναι η μαμά να μη μπορεί να προγραμματίσει και να γνωρίζει από πριν το πότε θα χρειαστεί να ξαναθηλάσει το μωρό της.
Στόχος της δράσης μας είναι, οι θηλάζουσες μητέρες να βρίσκουν κατάλληλο χώρο εκτός σπιτιού, όπου θα μπορούν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια να θηλάσουν το μωρό τους. Οι μητέρες θα μπορούν να ενημερώνονται για τους χώρους που είναι φιλικοί προς το θηλασμό, μέσω μιας δωρεάν ηλεκτρονικής εφαρμογής, την οποία θα δημιουργήσει o Δήμος Τρικκαίων και θα δημοσιοποιεί μέσω της ιστοσελίδας του.
Ως εκ τούτου, καλούμε τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, να στηρίξουν αυτή τη δράση μας, για την οποία, περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν από τα μέλη της Ομάδας Υγείας του Κέντρου Υγείας Τρικάλων, στο τηλέφωνο: 2431046625 (κυρίες Παπαβασιλείου Μαρία και Νταϊλιάνη Αναστασία, Μαίες) ή στο e-mail: nmyeopyytrikalon@gmail.com
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας προμηθεύεστε με το ειδικό σήμα «ΝΑΙ επιλέγω θηλασμό», προκειμένου να το τοποθετήσετε σε εμφανές σημείο του καταστήματός σας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης