Site icon TrikalaVoice

Ομιλία της Τρικαλινής Θεολόγου Ευαγγελίας Μητσιούλη στην Αθήνα

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία πραγματοποίησε την Κυριακή στην αίθουσα ομιλιών του ορθοδόξου χριστιανικού συλλόγου ‘’Η ΕΛΠΙΣ’ στην Αθήνα η Τρικαλινή Θεολόγος Ευαγγελία Μητσιούλη.

 

Θέμα της ομιλίας “ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ :Οι φωστήρες της τρισηλίου Θεότητος και μελίρρυτοι ποταμοί της σοφίας”. Η Ομιλήτρια καθήλωσε το κοινό ενώ απηύθυνε θερμές ευχαριστίες  στον κ. Στυλιανό Αραβαντινό ο οποίος είναι και ο πρόεδρος του προαναφερθέντος συλλόγου , για την εξέχουσας σημασίας τιμητική πρόσκληση. Όπως εύστοχα τόνισε η Ευαγγελία Μητσιούλη “οι Τρεις Ιεράρχες είναι προστάτες της ελληνικής παιδείας και των γραμμάτων . Επίσης ,η επιλογή του θέματος της παρούσας ομιλίας αποσκοπεί στο να ακουστούν απόψεις επιστημονικά τεκμηριωμένες για την παιδεία μας και τους νέους μας”

. Περιεχόμενα της ομιλίας : Α)Σύντομη αναφορά στους βίους και το συγγραφικό έργο των τριών μεγάλων αυτών Αγίων , Β)Συμβουλές των Τριών Ιεραρχών για την αγωγή των νέων και εκτενής αναφορά στην συμβολή τους στην χριστιανική ανθρωπιστική μόρφωση και αγωγή.

Exit mobile version