Τοπικά

“Ορθόδοξος Χριστιανός και φοβισμένος, δεν γίνεται”

πρωτ. Αθανασίου Τύμπα, θεολόγου – μουσικού

 

Ένα φιλικό πρόσωπο μου έστειλε το εξής μήνυμα: «πάτερ, εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι ότι από δω και πέρα θα ζούμε με τον φόβο και αυτό είναι ένα μαρτύριο. Τί ζωή θα είναι αυτή; Απ’ αυτά που διαβάζω στο διαδίκτυο πιστεύω πως ο ιός είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα για να μας οδηγήσουν σιγά σιγά στην στέρηση της ελευθερίας μας. Τί θα πει υποχρεωτικός εμβολιασμός; Και αν ισχύει αυτό που διάβασα ότι το εμβόλιο θα περιέχει κάτι που θα αλλάζει το dna του καθενός και έτσι θα μας καθοδηγούν; τι ζωή θα είναι αυτή χωρίς δυνατότητα επιλογής; Είναι σίγουρο πως σύντομα θα χάσουμε την ελευθερία μας!»

Της έστειλα το εξής μήνυμα: 1ον. Ο Θεός όταν έπλασε τον άνθρωπο τού χάρισε το «νοερόν και αυτεξούσιον», δηλαδή το χάρισμα να σκέφτεται και να επιλέγει το καλό ή την αμαρτία.  Ο Θεός είναι άρχοντας. Ό,τι χαρίζει δεν το παίρνει πίσω. Και η απλή λογική λέγει πως το δημιούργημα, ο άνθρωπος δηλαδή, δεν μπορεί να κατασκευάσει κάτι το οποίο θα περιπαίζει τον Δημιουργό. Κανένα κατασκεύασμα του ανθρώπου, (κάποια ουσία, τσιπάκι, δεν ξέρω εγώ τι άλλο θα ανακαλυφθεί), δεν μπορεί να μας επιβάλλει χωρίς την θέλησή μας να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να μας πει πήγαινε ή μην πας στην Εκκλησία.

2ον. Στην Α’ προς Κορινθίους επιστολή ο Απόστολος Παύλος λέγει πως αν ο χριστιανός βρεθεί σε ένα ειδωλολατρικό σπίτι και χωρίς να το γνωρίζει φάει ειδωλόθυτα, δηλαδή μολυσμένες τροφές σε ειδωλολατρικές τελετές,  δεν πρόκειται να πάθει τίποτε, φυσικά προσθέτω εγώ, εάν είναι χριστιανός που εξομολογείται και κοινωνά συχνά.

3ον. Αξίζει να προμηθευτείτε το βιβλίο με τις επιστολές του Γέροντα Ιωάννη της Μονής των Σπηλαίων των εκδόσεων «Εν πλω», «Δεν είναι ο αντίχριστος που θα μας καταστρέψει». Στην σελ. 64 γράφει: «ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος έγραφε ότι το τέλος του κόσμου πρέπει να το περιμένουμε γύρω στο 400μ.Χ. …ο άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης μιλούσε για το κοντινό τέλος του κόσμου την εποχή των διωγμών κατά των εικόνων τον 6ο έως τον 9ο αιώνα…., όμως ζήσαμε μέχρι το 2001 και το τέλος του κόσμου δεν έχει έρθει ακόμη και η ζωή συνεχίζεται. Ο ίδιος ο Χριστός στην αρχιερατική του προσευχή λέγει: ουκ ερωτώ ίνα άρης αυτούς εκ του κόσμου, αλλ’ ίνα τηρήσης αυτούς εκ του πονηρού».

Το πνεύμα των προφητών και των αγίων, όταν αναφέρονται στα έσχατα χρόνια, έχει ως σκοπό να μας καλέσει σε μετάνοια ώστε μέσα σε έναν θεομάχο και ειδωλολατρικό κόσμο που ζούμε να κρατήσουμε αναμμένο το φως της αληθείας του Χριστού μέσα στην καρδιά μας. Όσο ζούμε με έμπρακτη μετάνοια και προσευχή το τέλος του κόσμου απομακρύνεται.

4ον. Όταν προκύψει το θέμα του εμβολίου ή το θέμα των νέων ταυτοτήτων θα ενημερωθούμε πάλι από το διαδίκτυο στο οποίο δεν διαφημίζεται μόνον το ψέμα αλλά και η αλήθεια. Μόλις κάποιος πάθει κάποια αρρώστια από το νέο εμβόλιο αυτό μπορεί να κοινοποιηθεί αμέσως παγκόσμια. Επίσης είναι ανόητο να νομίζουμε ότι όλοι οι γιατροί και τα μικροβιολογικά εργαστήρια του κόσμου είναι κατευθυνόμενα από κάποιον.

Όταν κάποιος ενημέρωσε τον άγιο Πορφύριο για τις δυνατότητες του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών υπολογιστών χάρηκε πολύ και έβαλε ανθρώπους που γνώριζε να κάνουν ιεραποστολή μέσα από το διαδίκτυο, έτσι αναπτύχθηκε η ιεραποστολή στην Σιγκαπούρη και σε πολλές χώρες της ανατολής. Ο γέροντας Κύριλλος μου έλεγε ότι στα χρόνια που έρχονται χριστιανοί haker θα ανατρέπουν και θα αποκαλύπτουν τα σκοτεινά σχέδια των ισχυρών.

5ον. Γράφει στο παραπάνω βιβλίο ο γέροντας Ιωάννης: «η τηλεόραση και το βίντεο έχουν διεισδύσει ακόμα και στους τοίχους των μοναστηριών! Ποιος θα σβήσει αυτή τη σφραγίδα, αν την βάλαμε εμείς στον εαυτό μας εκούσια, με επιθυμία και αγάπη; δεν είναι λοιπόν ο αντίχριστος που θα μας καταστρέψει. Ήδη πριν την έλευσή του, θα καθορίσουμε τον πνευματικό μας προσανατολισμό και θα κάνουμε επιλογή. Η σφραγίδα του αντιχρίστου θα είναι η τελευταία τελεία στη δική μας επιλογή».

Συμπέρασμα: όσοι φοβίζουν τον κόσμο μέσα από το διαδίκτυο, ικανοποιώντας τον εγωισμό τους, ας ασχοληθούν με την μετάνοια και την διόρθωση του εαυτού τους. Αν θέλουν να μας διαφωτίσουν οι χριστιανικές ιστοσελίδες ας ανεβάζουν αυθεντικά κείμενα πατέρων που θα μας οδηγούν σε μετάνοια. Κείμενα που μιλούν για πάθη και αρετές όπως είναι το Γεροντικό και η Φιλοκαλία. Αν έχουμε καθαρή καρδιά λόγω της ειλικρινούς μετανοίας που είναι ένα δύσκολο και συνεχές έργο τότε, όταν προκύψουν διλήμματα, όπως οι νέες ταυτότητες και το εμβόλιο θα κάνουμε και τις σωστές επιλογές με τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος.

Ήρθε η εποχή που θα επιβιώσουν μόνον όσοι έχουν φίλο τον Θεό και πίστη στην Πρόνοιά Του! (Γέροντας Κύριλλος).

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης